Aveţi întrebări?


Grupul Schweighofer protejează pădurile virgine și patrimoniul natural

Pe terenurile împădurite deținute de Grupul Schweighofer s-au identificat mai mult de 430 ha de păduri virgine și cvasi-virgine, care vor fi reportate Gărzii Forestiere pentru includerea în Catalogul Național al pădurilor virgine și cvasi-virgine. În primăvara acestui an, Holzindustrie Schweighofer a demarat un studiu pentru evaluarea propriilor terenuri împădurite în ce privește răspândirea pădurilor cu valoare ridicată de conservare – așa numitele păduri virgine și cvasi-virgine.

               
Grupul Schweighofer deține în prezent 14.666 ha de pădure în România, iar identificarea pădurilor cu valoare ridicată de conservare s-a desfășurat sub îndrumarea ONG-ului Agent Green. Alte 250 ha de păduri cu valoare ridicată de conservare, cu importante nuclee de biodiversitate, au fost de asemenea identificate (aceste patrimonii naturale sunt neatinse de orice fel de exploatare forestieră de mai bine de 40 de ani).

Grupul Schweighofer se angajează să nu intervină în nici un fel în zonele respective pentru a proteja valoarea naturală a acestora. „Nu s-au desfășurat activități de administrare sau economice de câteva decenii. Aceste păduri sunt practic neatinse. Grupul Schweighofer își asumă responsabilitatea de a le proteja în această stare pentru viitor. Totodată, dorim să sprijinim România în eforturile de a-și ocroti patrimoniul natural. Pentru Grupul Schweighofer, angajamentul de protejare a biodiversității este clar și ferm. Iar pădurile virgine reprezintă, arhetipul naturii neîmblânzite, care comandă respectul nostru”, a declarat Proschek-Hauptmann.


Web: ParkNet 2014