DigitalizareAckermann GmbH – Arta conturului

Chiar și prototipuri pentru dezvoltarea de produse și construirea de modele sunt posibile prin frezare în material plin. Plăcile ondulate se folosesc, de exemplu, pentru panouri de perete și tavan, dar pot fi utilizate și pentru mobilier.
Intarzia & Castor27.12.2018698 min
http://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/12/p299484_2200_1515-7.jpg

Cu mașinile moderne de frezat în cinci axe se poate prelucra și cele mai neobișnuite contururi din aproape orice material. Chiar și prototipuri pentru dezvoltarea de produse și construirea de modele sunt posibile prin frezare în material plin. Plăcile ondulate se folosesc, de exemplu, pentru panouri de perete și tavan, dar pot fi utilizate și pentru mobilier. Reliefurile ondulate pot fi frezate în orice material pentru plăci obișnuite. În plus, sunt posibile un curs de ondulare și programări speciale pentru dimensiuni și forme care ies din comun.

Tăieturile plăcilor din fibre de lemn și ghips se efectuează cu mașini clasice, precum fierăstraie și mașini de frezare CNC în cinci axe.

În cazul plăcii FLEXFORM PLUS, este vorba despre o construcție proprie brevetată, marca Ackermann. Placa dezvoltată de angajatul Rüdiger Schmalzeste este o adevărată inovație și oferă numeroase avantaje. Astfel, cu ajutorul ei, prelucrarea și producerea diferitor elemente și piese de mobilier pot fi considerabil simplificate. Datorită alcătuirii stratificației brevetate, plăcile de luciu intens se supun unei deformări radiale și axiale. Totodată, placa Flexform Plus permite o producere rațională de obiecte cu raze înguste pe două niveluri. Pe baza acestor proprietăți, pot fi obținute rezultate incomparabile, care vor urca considerabil limita posibilităților tehnice.

Die Flexform-Plus-Platte kann sowohl axial als auch radial verformt werden.

Datorită stabilității ridicate a plăcii Flexform Plus, în multe cazuri se poate renunța la o substrucție dătătoare de formă. Prin structura brevetată, crestătura din spate nu se reliefează pe suprafață. Placa Flexform Plus este disponibilă cu toate decorurile. Cu ajutorul materialelor cu mai multe straturi, furnirelor, metalelor și altor materiale de decor se obține calitatea optimă.

Viteza mare de tăiere și calitatea excepțională a tăieturii fac din Lasercut un procedeu de tăiere extrem de atrăgător. Datorită gradului ridicat de exploatare a materialului și flexibilității înalte, acest procedeu este foarte economicos. Muchiile obținute prin tăiere sunt de multe ori atât de curate, că nu mai trebuie prelucrate ulterior.

În timp ce tăieturile de înaltă precizie sunt deja la ordinea zilei în industria automobilistică și a metalelor, ca urmare a utilizării practice a tehnologiei cu laser, folosirea fasciculului de lumină în loc de oțel întărit reprezintă o noutate în prelucrarea materialelor lemnoase și minerale. Spre deosebire de tehnica de frezare convențională, cu ajutorul laserului pot fi realizate contururi mult mai filigranate și mai complete. Prelucrarea fără atingere a materialelor în formă de plăci este precisă și rapidă, iar datorită lățimii de tăiere mici este foarte eficientă din punct de vedere al utilizării materialului. Ca rezultat al tuturor acestor avantaje, prelucrarea cu laser devine eficientă încă de la utilizarea la prototipuri și reprezintă, momentan, o tehnică de fabricație optimă.

Tăietura de aur

Realizăm tăieturile plăcilor de lemn și fibră de ghips cu ajutorul mașinilor-unelte clasice, precum fierăstraiele și frezele CNS în cinci axe.  Totodată, cu mașina noastră de debitat cu laser, tăieturile celor mai diverse materiale se execută cu deosebită precizie, rapiditate, cu unghiuri ascuțite și deșeuri de tăiere puține. În special la plăcile mai scumpe rentează optimizarea tăieturilor cu ajutorul computerului. Totodată, codarea numerelor cu laser ușurează montarea. Materialele mai moi – precum textile, piele,  folii, spume, filț etc. – se taie pe ploterul nostru de format mare.

Acoperim și aplicăm straturi pe toate plăcile portante posibile cu PU-Hotmelt. Acest procedeu este indicat în special pentru materialele foarte lucioase. De asemenea, pot fi prelucrate și plăci de construcție ușoară, precum table din aluminiu eloxat, plexiglas, folii, materiale textile, piele etc. Astfel, iau naștere o mare varietate de oferte și un spectru larg de posibilități creative.

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.