Ecologic3.000 de voluntari au devenit plantatori de fapte bune în 2018

Plantăm fapte bune în România publică rezultatele acțiunilor de împădurire organizate toamna anului trecut în localitățile în care seceta nu a determinat amânarea împăduririlor.
Intarzia & Castor29.07.2019337 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/Plantare.jpg

 

 

La acțiunile din luna noiembrie și la cele din primăvara anului 2018  ne-au fost alături peste 3.000 de voluntari care au plantat 98.700 de puieți pe o suprafață de 27 ha.

„În pofida vremii care a transformat toamna lui 2018 în poate cel mai dificil sezon de plantare de până acum, Plantăm fapte bune în România a reușit să pună bazele pentru 13 hectare de pădure. Continuăm în primăvară, când vor lua ființă şi celelalte păduri planificate, cu ajutorul voluntarilor care şi-au manifestat nerăbdarea de a participa”, a declarat Emil Ifrim, inginer silvic în cadrul Plantăm fapte bune în România.

 

Motivul reprogramării pentru primăvara lui 2019 a unor acțiuni (Topoloveni – județul Argeș, Moinești – județul Bacău, Jegălia – județul Călărași, Valea Dacilor – județul Constanța, Grecești – județul Dolj, Negomir – județul Gorj, Cralovăț –  județul Timiș și Mihăiești – județul Vâlcea) îl reprezintă seceta prelungită cu care ne-am confruntat în această toamnă. În zonele vizate nu a plouat în ultimele trei-patru luni, ceea ce a condus la apariția unei secete pedologice, concretizată printr-un aport de umiditate în sol extrem de scăzut, mai ales în primii zeci de centimetri ai acestuia. În acest context, solurile sunt foarte compacte, iar săparea s-ar fi realizat foarte greu ori ar fi fost, în unele cazuri, imposibil de realizat. Sperăm ca pe parcursul iernii și începutul primăverii să se înregistreze precipitații care să furnizeze aportul de apă necesar puieților forestieri.

În concluzie, aceste acțiuni de împădurire se amână pentru lunile martie-aprilie 2019.  

Participarea la acțiunile de împădurire este recunoscută prin diploma Green Endorsement. Detaliile campaniei sunt disponibile aici.

Partenerii naționali Plantăm fapte bune în România în 2018 sunt JYSK, Bergenbier și Dedeman. Alături de ei, susțin financiar inițiativa CEC Bank, Daikin, FAN Courier, Groupe Renault România, Kaufland, SIXT, Skanska și Yusen Logistics.

Au participat cu voluntari: Alten, Amgen, APCF, Arcelor Mittal Galați, Basware, Biodeck, CEC Bank, Coca Cola HBC, Daikin România, Dedeman, Enea, Electrica, Eli Lilly, Eurosurvey, Fitbit, JYSK România, KPMG, LIDL, Luxoft, Microsoft, Philip Morris, Rompharm, Rossman, Șantierul Naval Damen Galați, Skanska, SIXT România, SYKES și SOMPRODUCT Cluj.

 

Rezultatele lunii noiembrie sunt următoarele:

  • Tătaru – județul Prahova (3 noiembrie) – 200 de voluntari, 2.000 de puieți de gorun, frasin, paltin și platan, pe o suprafață de 0,5 ha
  • Cuza-Vodă – județul Galați (3 noiembrie) – 362 de voluntari, 17.000 de puieți de salcâm, pe o suprafață de 4 ha
  • Țaga – județul Cluj (10 noiembrie) – 130 de voluntari, 2.000 de puieți de gorun și stejar, pe o suprafață de 0,5 ha
  • Popești-Leordeni – județul Ilfov (10 noiembrie) – 350 de voluntari, 6.500 de puieți stejar roșu, frasin, tei și ulm, pe o suprafață de 1 ha
  • Lețcani – județul Iași (10 noiembrie) – 268 de voluntari, 3.200 de puieți de sălcioară, pe o suprafață de 1,5 ha, în completarea acțiunilor din anii anteriori
  • Șotânga – județul Dâmbovița (10 noiembrie) – 1.200 de voluntari, 10.000 de plop alb, pe o suprafață de 6 ha
  • SînMihaiu Român – județul Timiș (10 noiembrie) – 40 de voluntari, 2.000 de stejar pedunculat, frasin și corcoduș, în completarea acțiunilor din anii anteriori

 

Vă mulţumim încă o dată pentru participare, contăm pe înțelegerea voastră şi sperăm să rămâneți alături de noi!

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!