Ecologic50.000 de puieți plantați în ciuda situației provocate de COVID-19

50.000 de puieți au fost plantați la Moinești, județul Bacău, prin implicarea inițiativei naționale de împădurire pe bază de voluntariat Plantăm fapte bune în România, cu sponsorizarea companiei Dedeman.
Intarzia & Castor20.03.2020695 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/03/Dedeman5.jpg

 

Dincolo de dezvoltarea economică, Dedeman și-a asumat angajamentul continuu de a contribui la îmbunătățirea vieții comunității, prin proiectul “Planuri de Bine”. Astfel 50.000 de puieți de paltin de munte, molid și pin silvestru au fost plantați, cu ajutorul unei firme de împăduriri, la Moinești. În ultimii 10 ani, Primăria localității băcăuane a împădurit peste 30 de hectare de teren degradat în 10 locații diferite.

În 2016, Dedeman s-a alăturat inițiativei Plantăm fapte bune în România, susținând cu unelte şi voluntari acțiunile proiectului. Un an mai târziu, câteva mii de unelte pentru săpat au plecat din depozitele Dedeman către șantierele Plantăm fapte bune în România. O parte dintre ele au rămas acolo pentru lucrări ulterioare (îngrijiri, completări), iar altele au străbătut țara în lung și în lat pentru a servi la împăduriri. Odată cu creșterea numărului de voluntari care se alătură inițiativei, Dedeman ține pasul cu cifrele și îşi cimentează titlul de partener de bază.
De asemenea, voluntari din cadrul companiei s-au alăturat an de an acțiunilor de împădurire organizate de Plantăm fapte bune în România.

”Este o mare bucurie pentru noi plantarea celor 10 hectare de teren la Moinești cu sprijin financiar din partea DEDEMAN. Am reușit în acest demers să aducem împreună doi dintre cei mai vechi parteneri ai PFBRo și abia așteptăm în câțiva ani să povestim la umbra copacilor Pădurii Dedeman”, a declarat Marin Toma, președintele Asociației EcoAssist.

“Doar unindu-ne forțele putem realiza lucruri bune pentru natură, pentru viața și viitorul nostru. Suntem mândri de acest parteneriat, iar mulțumirea noastră este și mai mare atunci când reușim să contribuim și să susținem proiecte cu beneficii reale pentru județul Bacău, care pentru noi înseamnă acasă,” declară Dragoș Pavăl, președintele companiei Dedeman.

Din 2011, când a pornit inițiativa Plantăm fapte bune în România, și până la finalul anului 2019, aproape 44.000 de voluntari au contribuit la plantarea și îngrijirea a 1.000.000 de puieți care au împădurit o suprafață totală de 287 hectare, în localități din 29 de județe din țară.

 

Sursa: comunicat de presă

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!