EcologicA fost lansată platforma profesională în domeniul forestier

Pe data de 18 iulie 2019 s-a desfășurat evenimentul de lansare a platformei profesionale în domeniul forestier "PĂDUREA ROMÂNEASCĂ. PREZENT ȘI VIITOR. 2020 - 2030".
intarzia08.08.20191024 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/alps-barn-cabin.jpg

 

Acest eveniment a avut loc in aula Societății “Progresul Silvic” din București și a reunit peste 50 de reprezentanți ai sectorului silvic și forestier, industriei mobilei dar și ai mediului universitar și științific, sindicatelor de profil și organizațiilor profesionale și de mediu.

Evenimentul s-a bucurat de asemenea de participarea secretarului de stat în Ministerul Apelor Și Pădurilor, Daniel-Constantin Coroama, a directorului general a Regiei Naționale A Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, președintele Asociației Administratorilor De Păduri, Adrian Crețu, președintele Asociației Forestierilor, Ciprian Muscă, președintele Societății “Progresul Silvic”, Gheorghe Gavrilescu, președintele Asociației Producătorilor De Mobilă, Aurica Sereny, directorul Comunității Forestierilor FORDAQ, Cătălin Tobescu, a reprezentanților sindicatelor din silvicultură, organizațiilor de mediu, dar și mediului universitar și științific din domeniul silviculturii.

Rolul platformei profesionale nou lansate este de a reprezenta cadrul oficial de dezbateri și discuții pentru consolidarea dialogului în cadrul sectorului forestier.


Prin intermediul acestei platforme se dorește elaborarea unei viziuni cu privire la modalitățile de dezvoltare a sectorului forestier românesc în perioada 2020 – 2030. Această platformă va permite și dezbateri pe tema legislației silvice, asigurând în plus suportul pentru factorii decizionali din domeniu precum și identificarea modalităților de finanțare pentru domeniul forestier.


Pentru următoarea întâlnire planificată pentru luna septembrie, directorul general al Romsilva a venit cu propunerea de elaborare a unui document formal care să cuprindă elementele unei viziuni comune, propuneri de măsuri și obiective proactive pentru toate sectoarele implicate în domeniul forestier.

 

Mai multe informații despre eveniment puteți afla de pe site-ul RomSilva

 

Articol de Klara Papuc

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!