ExpowoodADR Centru, co-organizator al Atelierului Antreprenorial din cadrul EXPOWOOD 2019

ADR Centru a fost unul dintre susținătorii ediției din acest an a Târgului Internațional EXPOWOOD, fiind și unul dintre co-organizatorii Atelierului Antreprenorial dedicat reprezentanților IMM-urilor, Clusterelor, Universităților, Instituțiilor.
Intarzia & Castor09.05.2019935 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/ADR-Centru_Ovidia31SPD_6835.jpg

 

Acest atelier antreprenorial a oferit participanților posibilitatea de a obține informații despre oportunități de finanțare și servicii de sprijin pentru antreprenori, dar și informații de bază cu privire la conceptul de inovare și modalitatea în care inovarea poate deveni o practică managerială.

De asemenea, aceștia au aflat, direct de la reprezentanții unor firme din domeniu, detalii despre procese tehnologice și instrumente de proiectare specifice industriei prelucrării lemnului și fabricării de mobilier. Evenimentul a fost organizat sub egida Enterprise Europe Network, cea mai mare rețea europeană de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor.

EXPOWOOD 2019, cel mai mare târg din Transilvania în domeniul prelucrării lemnului şi al industriei mobilei

Cel mai mare târg din Transilvania în domeniul prelucrării lemnului şi al industriei mobilei a reunit la Braşov toţi producătorii importanţi de tehnologie în domeniu, cu cele mai noi echipamente şi utilaje. În România industria de profil și-a schimbat trăsăturile, apărând, să zicem, ”grijile vieţii mature”. “Dacă până de curând industria de profil a beneficiat de forţă de muncă ieftină şi bine pregătită, de materie primă din plin şi la preţuri foarte bune, toate aceste avantaje s-au cam terminat. De acum, am văzut la târg că se pune problema utilizării celor mai noi tehnologii, a inovaţiilor”, au precizat reprezentanții ADR Centru.

Anul acesta, au fost la eveniment și elevii şcolii profesionale de la Rupea, “o şcoală foarte performantă, care caută să-şi plaseze forţa de muncă. Practic, ca urmare a evenimentului ne-am consolidat opinia că, în Regiunea Centru, sectorul lemnului, de la pregătire profesională, până la exploatare și producție, dar și în ceea ce privește menținerea suprafețelor și activitatea forestieră sunt în directă legătură și trebuie să ne axăm nu pe cantitate, ci pe calitate, profesionalism și inovație”, declară reprezentanții ADR Centru.

 

“Economie sustenabilă”, un nou eveniment organizat de ADR Centru

La începutul lunii mai, ADR Centru va organiza o întâlnire de descoperire antreprenorială care vizează tema „Economie sustenabilă”. Evenimentul este organizat în contextul implementării Strategiei de Specializare Inteligentă a Regiunii Centru și a pregătirii pentru revizuirea acesteia în vederea accesării fondurilor europene care vor fi disponibile în perioada 2021-2027 pentru creşterea competitivității IMM-urilor și dezvoltarea capacităților de cercetare și inovare.

După nici o săptămână, reprezentanții ADR Centru se vor afla la Debrecen, în Ungaria, unde Agenția organizează o vizită de studiu și o misiune economică pentru organizații din Regiunea Centru care își desfășoară activitatea în domeniul turismului de sănătate și al prevenției în sănătate.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!