Edu-profAlexandru Lucian Curtu, născut sub semnul norocos al Pădurii

Alexandru Lucian Curtu iubește natura și iubește să fie la catedră. De aceea a ales silvicultura, domeniu în care și-a construit cu grijă o carieră academică.
Intarzia & Castor15.11.201918094 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/11/Curtu-OK.jpg

 

În prezent este decanul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov, din cadrul Universității Transilvania, funcție ocupată încă din 2012. […]
„M-au impresionat multe păduri – de stejar de pe grindul Letea, pădurile din rezervația științifică Retezat, de lângă lacul Gemenele, pe care am avut șansa să le văd încă de acum 20 de ani… În general, m-au atras ecosistemele forestiere mai puțin afectate de activitatea umană, în special zona de limită a pădurii cu golul alpin“, detaliază el. […]

Mai aproape de natură

Lucian Curtu nu a lucrat efectiv ca inginer silvic, ci a ales drumul academic, de profesor. Îi place să se implice în activități de cercetare științifică și să formeze studenții, să le transmită dragostea pentru pădure.
De aproape 20 de ani predă „Genetică forestieră“ și „Dendrologie“, două discipline unde își aduce constant aportul prin implicarea în diverse proiecte internaționale de cercetare. Dar nu putem să vorbim despre Lucian Curtu fără să-l aducem în discuție și pe tatăl său, marele profesor emerit de inginerie mecanică, Ioan Curtu, academician, inventator și autor a peste 60 de cărți, trecut în neființă acum doi ani. Fiu de profesori și ingineri de industria lemnului, Lucian Curtu a călcat pe urmele părinților, dar și-a construit propriul drum. A ales silvicultura, și nu industrializarea lemnului, mărturisind că nu regretă nicio clipă această decizie. […]

Primul masterat de silvicultură în limba engleză

Dar, mai cu drag, decanul vorbește de lansarea, în toamna acestui an, a masteratului de silvicultură în limba engleză, o premieră în România. „Multiple Purpose Forestry“ își propune să ofere absolvenților posibilitatea abordării mai multor profesii pe plan național și internațional în domeniul învățământului, cercetării și managementului forestier. „Suntem pionieri, nu mai există un program de masterat în limba engleză în silvicultură în România.

Articol de Alexandra Irimiea

Articolul complet a apărut în revista Intarzia&Castor 04/2018, rubrica Portret.

“În prezent este decanul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov, din cadrul Universității Transilvania, funcție ocupată încă din 2012.”

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!