DesignAmenajarea dormitorului, între tendințe și preferințe individuale

Dormitorul reprezintă un univers în sine - este acel spațiu special amenajat din locuință care este destinat relaxării dar și odihnei. Conform statisticilor efectuate la nivel mondial, s-ar părea că timpul alocat odihnei pe timpul nopții depășește foarte rar cele 8 ore recomandate de specialiști, finlandezii apropiindu-se cel mai mult de această normă cu 7,24 ore de somn pe noapte, în timp ce durata cea mai redusă a somnului de circa 6,3 ore în fiecare noapte este întalnită în Japonia.
Intarzia & Castor25.07.2019345 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/bed-bedroom-comfort.jpg

 

 

Dormitorul reprezintă un univers în sine – este acel spațiu special amenajat din locuință care este destinat relaxării dar și odihnei. Conform statisticilor efectuate la nivel mondial, s-ar părea că timpul alocat odihnei pe timpul nopții depășește foarte rar cele 8 ore recomandate de specialiști, finlandezii apropiindu-se cel mai mult de această normă cu 7,24 ore de somn pe noapte, în timp ce durata cea mai redusă a somnului de circa 6,3 ore în fiecare noapte este întalnită în Japonia.

Detaliile care contează în amenajarea unui dormitor

Deși cunoaștem cu toții importanța pe care somnul o are asupra funcționării normale a organismului și asupra stării noastre generale de sănătate, cei mai mulți dintre noi nu respectă recomandările specialiștilor, din motive care țin fie de stilul de viață, de percepțiile generale sau chiar de greșelile efectuate în amenajarea acestei încăperi.

În alegerea mobilei pentru dormitor, trebuie să ținem cont de stilul de amenajare pe care l-am ales. Este important să păstrăm același stil de amenajare pentru a nu crea impresia de aglomerare. Specialiștii recomandă ca pentru amenajarea dormitorului să ținem cont în primul rând de dimensiunea încăperii, pentru a putea alege piese de mobilier care să se potrivească perfect, dar care să asigure și spațiul necesar deplasării în încăpere.

În ceea ce privește numărul obiectelor de mobilier, se preferă o abordare în stil minimalist, în sensul că se aleg numai acele piese de mobilier care sunt cu adevărat necesare – pat, noptiere, spații de depozitare (dulap haine, dressing) și eventual un fotoliu și o măsuță. Fotoliul și măsuța pot crea o zonă de relaxare specială în dormitor, zonă destinată unor activități precum cititul.

Dacă dimensiunile dormitorului sunt reduse, este bine să avem în vedere realizarea mobilei la comandă, astfel încât să folosim la maxim spațiul existent, mai ales pe verticală, pentru a evita supra-aglomerarea încăperii.

Atunci când vorbim despre amenajarea dormitorului, trebuie să ne acordăm timp suficient pentru a planifica cu grijă fiecare etapă, astfel încât rezultatul să fie unul pe măsură și să ne putem bucura din plin de momente de relaxare din confortul propriei noastre locuințe.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!