Edu-profAtelier de restaurare în cadrul școlii de vară – Globalization and Tradition in Brașov

Pe data de 18 septembrie 2019, Facultatea de Ingineria Lemnului a Universității Transilvania din Brașov a susținut un atelier centrat pe restaurarea mai multor obiecte din lemn și pe conservarea patrimoniului cultural.
Intarzia & Castor25.10.2019874 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/10/borito-2.jpg

 

Atelierul s-a desfășurat în cadrul celei de-a doua ediții a școlii de vară Globalization and Tradition in Brașov, organizată de Facultatea de Litere a Universității Transilvania din Brașov, în parteneriat cu Universitatea Comercială din Otaru (Japonia). Participanții au fost un grup format din studenți ai ambelor universități, care au lucrat în echipă sub îndrumarea atentă a prof. dr. chim. Maria Cristina Timar și a şef lucrări dr. Emanuela Beldean, acestora alăturându-se și dna ing. Maria Greavu, absolventă a Facultății de Ingineria Lemnului din Brașov.

Înainte de a participa la atelierul de restaurare, studenții au fost invitați să viziteze holul facultății, care găzduiește o impresionantă expoziție de mobilier structurată abil în jurul contrastului clasic – modern. Prima jumătate a holului adăpostește o gamă variată de piese de mobilă proiectate de studenții facultății de Ingineria lemnului, exponate premiate la diverse concursuri de profil, remarcându-se prin ingeniozitatea formală ce îmbină elemente amintind de estetica futuristă și minimalistă. Cealaltă componentă a expoziției se fundamentează pe ideea de conservare și promovare a patrimoniului cultural românesc și înglobează o colecție de mobilier vechi, la a cărui restaurare au contribuit, de asemenea, studenții Facultății de Ingineria Lemnului. Prin acțiunile întreprinse, aceștia au subliniat necesitatea îngrijirii obiectelor erodate de timp, întrucât toate aceste vestigii ale gospodăriilor românești concentrează în structura lor întreaga spiritualitate și îndemânare meșteșugărească a poporului român.

 

Citiți articolul complet în revista Intarzia&Castor nr. 260/2019,
sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

“Globalization and Tradition in Brașov”

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!