EvenimenteBACCI și-a redefinit poziția la LIGNA 2019

Cea mai mare productivitate în cel mai scurt timp
Intarzia & Castor30.09.2019416 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/09/Bacci-automation.jpg

 

Compania italiană Paolino Bacci, cu o tradiție de 100 ani în fabricarea utilajelor de prelucrare a lemnului și nu numai, a fost și în acest an prezentă la LIGNA Hanovra. Specializarea pe mașini CNC cu 5-45 axe controlate i-a adus renume în sectorul producției de scaune, mese, mobiler complex, piese spațiale 3D. Cele mai mari companii de design în mobilier lucrează cu tehnologia BACCI. Un exemplu este compania daneză Carl Hansen (www.carlhansen.com ), de asemenea cu o istorie seculară în domeniul designului de mobilier. Standul BACCI de la Hanovra de o eleganță deosebită și cu CNC-uri de o complexitate înaltă a atras atenția publicului din toată lumea.

În timpul târgului Ligna am avut ocazia să purtăm o conversație față în față cu dl Florin Dumitrașcu, directorul companiei Ligna Dumitech din Brașov, reprezentant Bacci în România, pe tema evoluției pieței, a noilor produse CNC prezentate și, desigur, a revoluției robotizării din era noastră.

Ca reprezentant Bacci în România, vă rog să prezențați, în câteva cuvinte, compania producătoare de utilaje și prezența ei în țara noastră.

PAOLINO BACCI este producătorul numărul unu mondial în tehnologia CNC cu controlul a până la 45 axe. Începând cu 2017, PAOLINO BACCI a creat prin absorbția reprezentanței Fanuc în Italia firma BACCI AUTOMATION.
Misiunea acestei firme este automatizarea proceselor tehnologice în care sunt înglobate CNC-urile Bacci. De asemenea, BACCI AUTOMATION va deservi și alți producători, cât și alte industrii în procesul de găsire a soluțiilor de automatizare și inplementare a acestora. Precizez că un acord de acest fel între companii din același sector este cu firma BIESSE s.p.a.
În România am finalizat în anul 2018 o investiție consistentă în automatizarea unui proces de finisaj pentru canturile blaturilor de bucătărie la firma AVIVA. 

Ce noutăți a prezentat compania la Ligna?

Toate cele opt utilaje expuse la Ligna de BACCI într-un stand de o eleganță deosebită au fost mașini dotate cu echipamente și soluții în premieră. Ca și particularitate, trei dintre CNC-urile expuse au fost asistate de roboți.

Cum este piața în care activați la acest moment?

Este o piață imprevizibilă cu momente de încărcare maximă dar și cu perioade lungi de așteptare.
Acest fapt nu dă posibilitatea companiilor să-și facă un business-plan real și de perspectivă. Suntem captivi investițiilor cu finanțări europene, iar de multe ori așteptarea este dezamăgitoare.

 

Interviul o veți găsi în revista Intarzia&Castor nr.258/2019,
sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!