EvenimenteBarcelona Design Week

În perioada 12 - 20 iunie 2019, se va desfășura cea de-a 14-a ediție a Barcelona Design Week, eveniment care a debutat în anul 2006, fiind creat de BCD Barcelona Design Centre.
Intarzia & Castor19.06.2019275 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/06/42795019261_2336470166_z.jpg

Acesta reprezintă unul dintre evenimentele de neratat din domeniul designului, care reunește la fiecare ediție manifestări ale creativității și inovației din Barcelona, un eveniment de marcă al orașului , creat pentru oraș. Tema din acest an a Barcelona Design Week este reprezentată de tranziții. Scopul declarat este acela de a împărtăși tot ceea ce înseamnă Barcelona, atât în materie de design, dar nu numai, cu restul lumii pentru a îi face cunoscută povestea, pentru a-i ajuta pe oameni să experimenteze toate aspectele vieții în acest oraș și nu în ultimul rând pentru a-i îmbunătăți importanța economică și socială.


Sursa FOTO – BARCELONA DESIGN WEEK

De-a lungul celor opt zile vor fi găzduite o serie de evenimente care vor include peste 120 de activități ca expoziții, workshopuri, discuții și interviuri, dar și evenimente de tip open doors. Un loc aparte este ocupat de evenimentele care sunt menite să faciliteze crearea unor legături de afaceri, schimbul de informații dar și progresul general în domeniu. Indiferent că sunteți profesioniști din domeniul designului, tineri designeri la început de drum sau faceți parte din publicul general, acest eveniment este pentru dumneavoastră. Inovația este cuvântul de ordine atunci când ne referim la Barcelona Design Week.


Sursa FOTO – BARCELONA DESIGN WEEK

Tema aleasă pentru 2019 reflectă în totalitate problematica actuală a omenirii. Tranziția este un fenomen care ne afectează pe fiecare dintre noi la nivel individual, la nivel de societate dar chiar la nivel mondial. Nimic nu rămâne la fel de-a lungul timpului, totul fiind supus schimbării. Acest eveniment de design aduce în prim plan schimbarea, cu toate provocările dar și satisfacțiile pe care le aduce. Atunci când vorbim despre supraviețuirea rasei umane vorbim de fapt despre tranziția imperios necesară către un model de economie circulară. Din acest punct de vedere, orașele sunt văzute ca medii deosebit de complexe, dar care reprezintă în același timp oportunități de a implementa strategii digitale inovatoare și înalt tehnologizate, având în prim plan omul și civilizația. Având în vedere aceste deziderate, designul ne apare ca o temă centrală de gândire, capabilă să imagineze soluții de organizare care să ne asigure tranziția către o societate mult mai dezvoltată, bazată pe echilibru cu natura.

Mai multe informații despre eveniment puteți citi pe pagina oficială la adresa https://www.barcelonadesignweek.com

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!