EvenimenteCare au fost tendințele din cadrul expoziției IMM Koln?

Te-ai întrebat vreodată unde apar pentru prima dată ultimele tendințe în ceea ce privește designul interior? Unde ai putea găsi, reunite laolaltă, ultimele colecții în materie de design și amenajări interioare?
Intarzia & Castor11.02.20191338 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/02/Koelnmesse-Galloti-and-Radice.jpg

Indiferent că vorbim despre designeri, creatori de produse, trend-setteri sau reprezentanți deja consacrați ai industriilor creative sau ai marilor producători, îi vom regăsi pe toți reuniți în cadrul evenimentelor de profil și expozițiilor. O astfel de expoziție a avut loc recent, în luna ianuarie și a adus în prim plan idei îndrăznețe de amenajări, provocând și de această dată industria de mobilă.
Multe dintre piesele expuse în cadrul târgului dădeau impresia de intensă familiaritate. Cu toate acestea, noul se împletește și de această dată cu vechiul iar rezultatele nu întârzie să fascineze.

Koelnmesse/ Bellus, Smart

Tendința actuală vizează comodele, aceste piese de mobilier care sunt scoase cel mai bine în evidență de fotolii și canapele ușoare, moderne. Dacă ne referim la rafturi, acestea tind să dispară ca urmare a adaptării la stilul de viață paperless, iar cărțile devin mai degrabă obiecte de decor, numai bune de a fi folosite în display-uri savuroase. Noi și noi interpretări, reactualizări și adaptări ale stilurilor și ale elementelor iconice. Toate s-au regăsit în cadrul acestei expoziții, marcate de schimbare și de evoluție.

Koelnmesse/ Galloti & Radice, Pure Atmospheres, Halle 11.1

Dacă pentru living pare să fie în vogă stilul industrial, pe fundal închis la culoare în stil art deco, cu piese de mobilier singulare și totodată impunătoare, pentru bucătării sau dormitor suntem surprinși de o abordare ușor mai sistematică. Lipsa de spațiu și viața agitată se regăsesc în designul modular, bine gândit și multifuncțional. Se pare că se accentuează diferențele dintre amenajările pentru casele din orașe mici sau din marile metropole, pentru spații deschise sau extrem de cochete, lăsând astfel loc unei mari varietăți de stiluri de amenajare.

Koelnmesse/ Kare, Halle 10.1

Pattern-urile virează, indiferent că vorbim despre cele printate sau cele 3D către suprafețe diferite, de la materiale de tapițerie către tapet, o alta piesă de rezistență care poate pune în valoare o încăpere printr-o interpretare deosebit de personală.

Koelnmesse/ Join, Halle 10.1

În ceea ce privește culorile, putem spune că se păstrează trendul pentru nuanțe de gri și pastel, naturale, dar se observă și faptul că acestea par mai degrabă a fi inspirate de natură sau arta populară decât de stilul nordic. Dar apare și o altă tendință, de trecere spre amenajări în care predomină culorile închise, care conferă eleganță și către amenajările multicolore. Fie că întâlnim combinații avangardiste de culori primare, fie că avem nuanțe calde de culori închise, pe care le combinăm cu esențe de lemn roșiatic sau nuanțe de albastru și verde închis îmbinate cu accente de aur și alamă, rezultatul va fi în mod sigur unul care să surprindă.

Stand: & Tradition, Pure, Halle 3.2

Materialele preferate în cadrul expoziției au fost orientate spre natural, lemnul rămânând încă unul dintre materialele deosebit de apreciate, datorită versatilității sale și a senzației de confort pe care o poate imprima unui interior. În prezent, se tinde spre un look oarecum rugos, neprelucrat.

Koelnmesse/ schönbuch, Halle 3.2

Accentele metalice se regăsesc în multe dintre piesele și colecțiile prezentate, indiferent că ne referim la canapele sau fotolii, corpuri de iluminat, mese sau piese de decor, toate sunt înnobilate de accente de auriu și alamă. Dintre materiale remarcăm și reîntoarcerea unui material clasic, extrem de apreciat – catifeaua. Folosit atunci când se dorește crearea unei atmosfere de lux, dar totodată de comfort și căldură, catifeaua revine în culori de bază, simple, pentru a împrumuta un pic din personalitatea sa piesei de mobilier sau interiorului în care este folosită.

Articol de Klara Papuc

 

Sursa:

http://www.imm-cologne.com
https://www.ambista.com/

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!