DesignCare sunt cele mai noi tendințe în materie de iluminat?

Având în vedere interesul crescut manifestat în ultima perioadă față de măsurile de protecție a mediului înconjurător, dar și față de modalitățile de reducere a amprentei de Carbon, nu este de mirare faptul că observăm o dezvoltare accentuată a sistemelor de iluminat.
Intarzia & Castor30.07.2019555 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/chairs-clean-contemporary.jpg

Iluminatul de tip LED oferă în ziua de astăzi numeroase avantaje față de iluminatul clasic, indiferent dacă acesta este folosit în amenajările de tip rezidențial sau comercial.

Care sunt principalele avantaje oferite de sistemul de iluminare cu LED?

Sistemul de iluminare cu LED este în primul rând eficient din punct de vedere energetic, permițând realizarea unor economii importante și reducerea costurilor asociate. În plus, sistemul de iluminare cu LED asigură o reducere a emisiilor de dioxid de carbon, încadrându-se perfect în tendința actuală de a proteja mediul înconjurător. Spre deosebire de sistemele de iluminare clasice, sistemele de ilumare cu LED nu conțin elemente toxice și au durată de viață mult mai lungă.

Circa 95% din energia consumată de un astfel de sistem este transformată în căldură, și numai 5% din această energie ajunge să se piardă sub formă de căldură. Acum când vorbim de un iluminat eficient, sistemul LED oferă avantajul suplimentar că fasciculul luminos este direcționat exact asupra zonei vizate, asigurând o iluminare perfectă.

Care sunt cele mai noi tendințe în ceea ce privește iluminatul de tip LED?

În vederea reducerii costurilor asociate instalării dar și întreținerii unui astfel de sistem, mai ales în ceea ce privește amenajările comerciale sau industriale, s-a observat o tendință la nivel global de a face trecerea către închirierea acestui tip de echipament. În acest fel, se asigură un cost scăzut de instalare și punere în funcțiune, deosebit de important mai ales în cazul afacerilor de dimensiuni mici.

În plus, acest sistem de închiriere a sistemelor de iluminat asigură accesul la ultimele tehnologii în domeniu, o eficiență energetică maximă dar și costuri minime de întreținere.

Înainte de instalarea unui astfel de sistem este însă necesar să se realizeze o analiză amănunțită a locației sau spațiului industrial în care să dorește instalarea acestuia. Cele mai noi tehnologii și echipamente sunt folosite în vederea obținerii unei cantități sporite de informație cu privire la locație, inclusiv prin intermediul dronelor și a sistemelor de vizualizare computerizată în 3D. În acest fel, se pot face ajustările necesare, astfel încât rezultatul obținut să fie maxim, asigurând o iluminare ideală cu costuri de instalare și întreținere minime.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!