ProfesioniștiCăsuțe de grădină din lemn, pline de veselie și energie

Prodwald Impex este o mică firmă cuibărită în frumoasa Transilvanie, și este condusă de 20 de ani cu pricepere de Görbe Katalin - o doamnă care investește energie, profesionalism și multă experiență, producând ce știe ea mai bine - căsuțe din lemn.
Intarzia & Castor19.11.20191206 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/11/gradina.jpg

 

Katalin Görbe are 42 ani și conduce de aproape 20 de ani o firmă ce se ocupă cu realizarea de căsuțe de grădină, din cherestea de rășinoase. Acestea ajung fie la persoane fizice, fie în centre comerciale sau la evenimente precum târgurile tradiționale organizate în orașe. A înființat societatea Prodwald Impex în localitatea Suseni din județul Harghita împreună cu soțul ei, iar acum se bucură de sprijinul celor doi băieți ai săi care vor duce mai departe afacerea.

katalin-gorbe

De cât timp activați în industria lemnului?
De aproape 20 ani. În 1998 am înființat firma împreună cu soțul meu. Eram tineri, proaspat căsătoriți și cu multe planuri, idei și energie. Am început cu tăierea lemnului în cherestea în curtea noastră, iar dezvoltarea a mers foarte încet până am apelat la ajutorul băncii. Cu credite bancare am cumpărat clădiri, mașini de prelucrare și astfel am găsit piață străină pentru căsuțele noastre.[…]

De ce ați ales să construiți case din lemn? Prin ce diferă căsuțele de grădină față de cele rezidențiale?
De ce nu case mari? În primul rând mulți ani am produs în serie, diferite modele de căsuțe mici pentru centre comerciale din Franța. Am investit în acest domeniu și am învățat toate segmentele de producție, până la împachetare. În al doilea rând, căsuțele mici, prefabricate, sunt ușor montabile pentru orice persoană, cu ajutorul desenului de montaj. […]

casute-lemn

Cum este fluxul de lucru? În cât timp este gata o căsuță? Ce lemn folosiți?
Lucrăm cu brad, iar ca să avem o materie primă de bună calitate, noi tăiem cheresteaua care trebuie uscată. Căsuțele mici, standard, se produc foarte repede cu ajutorul echipamentelor de prelucrare. Căsuțele mai mari, proiectele speciale, întotdeauna se montează în atelier, se numerotează și apoi se demontează și se pun în pachet.

Care sunt prețurile pentru astfel de căsuțe?
Modelele de căsuțe proprii au prețuri foarte avantajoase, pentru toate buzunarele. În cele mai multe cazuri, cumpărătorii doresc să-i ajutăm în privința deciziei luate la alegerea sau proiectarea căsuței dorite. În cazul proiectelor speciale, prețul căsuței se calculează pe baza cantității de material lemnos folosit și complexitatea fluxului de producție.

casute-craciun

 

Interviul complet a apărut în revista Intarzia&Castor nr. 04/2017

“Katalin Görbe are 42 ani și conduce de aproape 20 de ani o firmă ce se ocupă cu realizarea de căsuțe de grădină, din cherestea de rășinoase”

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!