EvenimenteCele mai noi sisteme integrate și automatizate, prezentate în cadrul Ligna 2019

În cadrul acestei expoziții, producătorii de utilaje de procesare a lemnului și-au îndreptat atenția asupra sistemelor integrate și automatizate, în special asupra tehnologiilor modulare, care sunt privite în acest moment drept o rampă de lansare pentru digitalizare.
Intarzia & Castor04.07.2019384 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/messe_ligna.jpg

 

Procesul de digitalizare se dorește a fi implementat în toate fazele de producție, începând de la concepție și planificare, până la producție și monitorizare. În plus, s-a remarcat și o dezvoltare accentuată a soluțiilor de asistență digitală. Ligna 2019 aduce în prim plan și realitatea virtuală, așa cum este ea folosită în industria de prelucrare a lemnului, pentru a vizualiza fiecare etapă de lucru dar și procesul de producție în ansamblu.

Sursa-Deutsche Messe

 

“Ligna 2019 a demonstrat că am făcut un salt mare în direcția prelucrării digitale a lemnului și că interesul față de tehnologia avansată se desfășoară în întreaga lume”, a comentat Pekka Paasivaara, Președintele Asociației Producătorilor de Mașini de Prelucrare a Lemnului din Germania, HOMAG Group AG și membru al Consiliului de Administrație al Dürr AG. “Este cu adevărat uimitor să ne întâlnim cu atât de mulți clienți din întreaga lume interesați în a face investiții de capital specifice. Noile soluții afișate sunt relevante pentru firmele mici și procesatori industriali mari, deopotrivă. Acest lucru ne oferă toate motivele pentru fi optimiști. ”

Sursa – Deutsche Messe

Evenimentul a cuprins și o secțiune de tehnologie forestieră care s-a axat în principal pe problemele asociate schimbărilor climatice. Forestry 4.0, integrarea utilajelor digitale, managementul fluxului de materie primă, utilizarea instrumentelor de realitate virtuală pentru a controla utilajele, dar și cele mai noi aplicații dezvoltate în domeniul forestier au fost prezentate, creând noi și noi oportunități de colaborare dar și de dezvoltare ulterioară.

 

Sursa – Deutsche Messe

 

Târgul Ligna 2019 a cuprins și zone special amenajate dar și evenimente speciale, care au generat un interes deosebit în rândul participanților. Printre acestea amintim Ligna FORUM, Ligna CAMPUS dar și Ligna Training Workshops. Următorul eveniment Ligna se va desfășura în perioada 10 – 14 mai 2021 în Germania. Mai multe informații despre eveniment puteți obține accesând adresa https://www.ligna.de

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!