DesignCele mai noi tendințe de vară pentru amenajarea de exterior în 2019

Există câteva tendințe de vară pentru sezonul 2019 care se regăsesc în fiecare piesă de mobilier creată pentru a înfrumuseța un balcon sau o terasă, în materialele folosite, design și colorit dar chiar și în cele mai mici accesorii.
Intarzia & Castor23.05.2019197 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/chair.jpg

 

Există câteva tendințe de vară pentru sezonul 2019 care se regăsesc în fiecare piesă de mobilier creată pentru a înfrumuseța un balcon sau o terasă, în materialele folosite, design și colorit dar chiar și în cele mai mici accesorii pe care le puteți folosi pentru a adăuga un plus de personalitate spațiului amenajat.

O primă tendință remarcată în sezonul de vară 2019 este aceea de a combina aspectele clasice și moderne atât în ceea ce privește materialele folosite, stilul de amenajare dar și destinația produsului în sine. În 2019 vom remarca faptul că mobilierul de exterior va îmbina materialele clasice folosite pentru obiecte de mobilier cu detalii moderne în ceea ce privește designul. Materialele folosite sunt atât cele naturale, organice cât și o combinație a acestora cu cele anorganice.

Mobilierul de exterior poate fi realizat din lemn, anul acesta manifestând o preferință accentuată către lemnul de tec. Se poate folosi însă cu succes și metalul, realizând combinații inedite cu diverse tapițerii, materiale prețioase sau frânghii.

Luxul se mută la exterior

Luxul nu mai este destinat în 2019 strict spațiilor interioare. În sezonul de vară 2019 acesta se mută la exterior, sub formă de accente care scot din anonimat piesele de mobilier dar și spațiile pe care le decorează, indiferent de dimensiuni. Dacă optați însă pentru amenajare în culori neutre, este bine să adăugați un plus de culoare prin accesorii de mici dimensiuni, capabile prin design și modalitatea de realizare să sugereze luxul.

Aluminiul, versatil și modern

Metalul este deosebit de prețuit în acest sezon, chiar și mobilierul realizat din aluminiu, care are avantajul de a fi extrem de ușor de deplasat, potrivit atât pentru spațiile mari cât și pentru cele mai restrânse, care poate fi întreținut ușor pentru o perioadă îndelungată de timp.

Piesele modulare, vedetele sezonului 2019

Piesele modulare oferă avantajul că pot fi montate în moduri diferite, creând astfel senzația de prospețime și de noutate spațiului amenajat. În plus, acestea se pot plia cu ușurință atât unor spații largi cât și unor spații mai puțin generoase. Inclusiv aspectul funcțional este gândit de așa manieră încât destinația acestor piese de mobilier să fie multiplă.

Culori neutre presărate cu accente somptuoase

Culorile neutre rămân în topul preferințelor designerilor, datorită versatilității lor și posibilității de a fi reconvertite în fiecare sezon, în funcție de tendințe. În 2019 însă, este obligatoriu ca acestea să fie presărate cu accente somptuoase, indiferent ca acestea sunt materiale sau accesorii.

Observăm astfel o tranziție a materialelor care se folosesc la exterior, în 2019 fiind preferate materialele plăcute la atingere, care conferă senzații tactile deosebite și care până acum au fost folosite doar la interior, inclusiv catifeaua. Cunoscând toate aceste aspecte și cele mai noi tendințe nu vă rămâne decât să profitați de ofertele magazinelor din această perioadă și să vă amenajați exteriorul casei exact așa cum vă doriți, pentru un sezon estival în tendințe!

 

Sursa https://www.houzz.com.au
Sursa imagini www.pixabay.com

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!