EcologicCinci sfaturi despre debitarea lemnului pe bază de comandă de la un lucrător scoțian cu experiență

Urmăriți acest interviu pentru a afla mai multe informații despre debitarea lemnului pe comandă cu ajutorul unui fierăstrău mobil.
Intarzia & Castor17.06.20205389 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/06/Sawmilling-in-forest.jpg

 

 

Keith Threadgall este un tăietor de material lemnos din Scoția. A început să opereze un fierăstrău Wood-Mizer încă din anul 1999, mai întâi ca operator cu normă întreagă și mai târziu ca tăietor pe bază de comandă.În prezent, Keith conduce propria sa companie de fierăstraie mobile cu sediul în Scoția de Sud, care efectuează debitare lemnoasă pentru clienții din întreaga Scoție. „Am debitat lemn de peste 20 de ani”, spune Keith. Este cunoscut în zonă ca o firmă de fierăstraie mobile de calitate și încredere.

 

Sfatul 1 – Descoperiți-vă clienții și piața în care puteți activa

Când efectuează debitare lemnoasă pe comandă, Keith vizitează o mulțime de fermieri, proprietari și alte persoane care au nevoie de debitarea buștenilor. Fermierii și proprietarii au nevoie, de obicei, de cherestea de rășinoase pentru construcția de clădiri, garduri, placări și alte proiecte. Keith afirmă că mulți dintre clienții săi obișnuiți sunt constructori care au nevoie de cherestea personalizată provenită din buștenii de stejar pe care îi dețin.

 

Sfatul 2 – Planificați-vă călătoriile în detaliu, vizitați cât mai mulți clienți din zona respectivă

O mare parte din Scoția rurală are un acces greu. Uneori, Keith pleacă de acasă câteva zile, deoarece îi ia până la cinci ore pentru a ajunge în părți mai îndepărtate din Scoția de Nord cu o mulțime de drumuri cu o singură bandă. „De multe ori, ceea ce fac este să merg cu o zi mai repede și să mă cazez la o pensiune, în apropierea locației de lucru”, spune Keith. „Încerc, de obicei, să îmi coordonez lucrul pentru diferiți clienți din zonă, pentru a petrece mai puțin timp pe drum. Câteodată, clienții acceptă să sosesc abia după-amiaza, deoarece au nevoie oricum de timp dimineața pentru a se pregăti de vizita mea. Acest lucru este de cele mai multe ori în favoarea mea”, adaugă Keith.

 

Sfatul 3 – Luați cu voi pânze, piese de schimb, unelte și alte consumabile

De obicei Keith călătorește singur, așa că trebuie să se asigure că are cu el suficiente piese de schimb și pânze. „De obicei călătoresc de unul singur și dacă este nevoie de asistență sau utilaje speciale, las acest lucru în seama clientului. Îmi iau mereu suficient combustibil pentru fierăstrău, pânze, piese de schimb, fierăstrău cu lanț și alte unelte”, ne împărtășește Keith.„De obicei, iau patru până la șase pânze pentru o zi de tăiat, ceea ce îmi asigură în jur de una-două ore de debitare per fiecare pânză.Dacă merg pentru3-4 zile, atunci iau cel puțin 20 de pânze reascuțite și cel puțin o cutie de pânze noi de rezervă. În ceea ce privește piesele de schimb, de obicei iau curele de transmisie B57, role de ghidare a pânzei, piulițe și șuruburi pentru reglarea alinierii ghidajului, filtre de combustibil. Practic, aceste lucruri de obicei nu sunt disponibile în zone îndepărtate”, spune Keith.

Sfatul 4 – Oferiți clientului date exacte și fiți punctual întotdeauna

Debitarea mobilă nu reprezintă o piață cu prea multă competiție în Scoția. Disponibilitatea l-a ajutat pe Keith să aibă tot mai multe comenzi: „O mulțime de rezultate vin în urma muncii și dăruirii, putând chiar planifica pentru viitor. Uneori, tăietorii la comandă spun doar că vor avea timp în câteva săptămâni, dar nu oferă o dată specifică. Încerc întotdeauna să specific data exactă când pot vizita clienții. Acest lucru le permite să organizeze forță de muncă, utilaje, spații și lemnul necesar a fi debitat”, spune Keith.

Sfatul 5 – Nu aveți rețineri, împărtășiți-vă din experiențe, vindeți fierăstraiele când e cazul

Keith afirmă că mulți dintre clienții săi caută fierăstraie second-hand. Unii clienți sunt interesați să achiziționeze un fierăstrău și le place să își desfășoare propriile activități. „Îmi păstrez fierăstraiele timp de un an sau doi și apoi le vând. Am constatat că există o categorie de prețuri în care oamenii vor cumpăra un fierăstrău și îl vor păstra pentru lucru cu normă parțială.”

Ultima strigare!

Cumpărați fierăstraiele panglică fiabile și pânzele panglică de calitate fabricate de Wood-Mizer, la prețuri promoționale!

Promoția de primăvară se încheie in data de 30.06.2020.
www.woodmizer.ro

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!