DesigntrendColţuri de citit relaxante

În majoritatea locuinţelor există aceleași zone: livingul, dormitorul – locuri de odihnire, bucătăria și sufrageria – locul unde ne întâlnim cu familia şi prietenii. Însă puteţi să creaţi şi un colţ special pentru lectură, unde să vă retrageţi, să evadaţi într-o altă lume, printr-o carte.
Intarzia & Castor05.12.20181508 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/12/Foto_10.jpg

Pentru ca relaxarea să fie perfectă, aveţi nevoie în primul rând de un loc comod, care poate fi uşor de realizat, cu o saltea sau cu o pătură, cu nişte perne moi şi cu nişte accesorii pentru personalizare. Totul cu un singur scop: şederea să fie comodă în timpul lecturii.

Un alt factor important este iluminarea. Cea mai bună este lumina naturală și de aceea, locul ideal pentru un astfel de „cuib“ este în apropierea unei ferestre. Pentru zilele înnorate şi pentru serile liniştite e bine să alegeţi veioze care pot fi direcţionate spre carte fără să îi deranjeze pe cei care se află în apropiere.

Luând în considerare aceste principii importante pentru realizarea unui ambient plăcut în  colţul de citit, mai aveţi nevoie și de un pic de fantezie.

Să începem cu fotoliul. Să nu alegeţi astfel de mobilier din catalog fără să-l testați înainte. Mergeţi la magazinele specializate, alegeţi ce vă place, aşezaţi-vă în poziţia voastră preferată de relaxare şi vedeți cât de comod este fotoliul. Dacă aţi reuşit să obţineţi ceea ce vă doreați, așezați-l lângă fereastră pentru a vă bucura de lumina naturală în timpul zilei şi aduceți lângă fotoliu un lampadar cu lumină caldă pentru timpul serii. Aşezaţi şi o măsuţă care poate fi folositoare pentru cărţile în aşteptare.

www.pinterest.com

 

Un şezlong confortabil aşezat lângă o sursă de încălzire (mai degrabă în sezonul rece) cu o veioză şi cu un teanc de cărţi sigur va aduce pofta de citire.

www.pinterest.com
www.vangviet.com

 

Puteţi să creaţi o banchetă din saltea şi perne cu diferite dimensiuni şi culori. Pentru a obţine un aranjament mai special, alegeţi cu precauţie gama de culoare a pernelor luând în considerare stilul casei.

www.pinterest.com

 

Dacă pereţii casei sunt groşi, iar glaful este adânc, se poate amenaja un colţ de citit confortabil, cu două perne mari pentru şezut şi spătar. Puteţi să alegeţi perne în nuanţe neutre sau să atrageţi atenţia asupra colţului special cu perne cu nuanţe energizante.

www.saffroniabaldwin.com
www.pinterest.com

 

Un loc ideal pentru un colţ destinat relaxării poate să fie și pervăzul lat a unei fereastre mari, cu ajutorul unui pături sau al unei saltele şi cu nişte accesorii. Combinaţia între o carte bună şi o privelişte frumoasă este ideală pentru relaxare.

www.pinterest.com

 

La ferestrele la care parapetul geamului este mai mare de 45 cm, aşezarea unei banchete ar fi soluţia ideală. Se poate încadra cu corpuri de mobilier la stânga şi la dreapta, obţinându-se astfel locuri de depozitare pentru cărţi şi alte accesorii. Dacă există calorifer acolo, aveţi grijă că sursa de căldură să nu fie complet acoperită.

www.pinterest.com
www.pinterest.com
www.pinterest.com

Este recomandat să alegeţi culori calde pentru mobilier, veioză şi draperii pentru a obţine un efect de relaxare. Ca să nu aveţi un spaţiu monoton, puteţi alege și culori mai intense pentru perne şi covoare. Astfel, reuşiţi să aveţi un loc perfect pentru relaxare, ale cărui principale caracteristici sunt confortul şi liniştea.

ing. Ketesdi Enikő

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!