EvenimenteCompanii de top din industria lemnului (III)

Aflați care sunt companiile care se află pe primele două locuri în clasament
Intarzia & Castor27.02.2020464 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/02/sediu-egger.jpg

 

2. Egger Grup
Domeniu: Prelucrarea lemnului
Loc 97 în Top 300
267 puncte

egger

Pe locul secund în acest clasament se află compania Egger, cu sediul central în Tirol, Austria. De menționat faptul că societatea a înregistrat, per total, o cifră de afaceri în creștere, cu 100 de milioane de lei mai mult. Pe site-ul acesteia puteți găsi informații detaliate despre viziunea companiei, cifre, produse și servicii. Ca o curiozitate, aflați că Egger produce anual peste un miliard de metri liniari de canturi – suficient pentru a înconjura pământul de 26 de ori. Sau poate nu știați că în fiecare zi 1.500 de camioane pleacă din fabricile Egger. Dacă ar rula în coloană, ar forma un convoi de 26,4 km lungime, notează reprezentanții companiei. Egger deține 18 facilități de producție, printre care una și în România, la Rădăuți.

Cifră de afaceri: 1,9 miliarde de lei (2018) față de 1,8 miliarde de lei (2017)


1. Romsilva
Domeniu: silvicultură
Loc 68 în Top 300
286 puncte

romsilva

Cu 286 de puncte, Romsilva, administratorul pădurilor statului, se clasează pe primul loc în acest top, în rândul companiilor din industria lemnului. „Spre deosebire de companiile obișnuite, principalul scop al Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, instituție ce funcționează sub autoritatea Ministerului Apelor și Pădurilor, este de a gospodări durabil și unitar proprietățile pe care le administrează, și anume fondul forestier proprietate publică a statului. Deși activitatea economică a Romsilva este subordonată acestui imperativ, aceasta nu este neglijată și generează profituri importante, asta datorându-se în foarte mare măsură mărimii activelor pe care Romsilva le are în administrare”, notează jurnaliștii de la Capital.

Cifră de afaceri: 2,4 miliarde de lei (2018) față de 1,96 miliarde de lei (2017)
Profit: 178 de milioane de lei (2018) față de 248 de milioane de lei (2017)

 


 

capital-top-300

(Partea II)

 

Alexandra Irimiea

Foto: egger.com, puterea.ro

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!