EvenimenteCopenhagen Architecture Festival x 2019

Între 4 și 14 aprilie 2019 se desfășoară cea de-a șasea ediție a Copenhagen Architecture Festival x 2019. Tema abordată în acest an este reprezentată de idealuri în schimbare sau Changing Ideals: 1919 - 2019 - 2119.
Intarzia & Castor27.03.2019546 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/03/COPENHAGEN-ARCHITECTURE-FESTIVAL1.jpg

 

Între 4 și 14 aprilie 2019 se desfășoară cea de-a șasea ediție a Copenhagen Architecture Festival x 2019. Tema abordată în acest an este reprezentată de idealuri în schimbare sau Changing Ideals: 1919 – 2019 – 2119.

 

Evenimentul se va desfășura în Copenhaga, Aarhus și Odense și va reuni circa 150 de evenimente publice ca dezbateri, proiecții de filme, expoziții, tururi ghidate dar și conferințe și prelegeri. Misiunea acestui festival este de a atrage atenția asupra arhitecturii în prezent, în plus față de crearea unei platforme favorabile discursului profesional, academic.


Sursă foto http://cafx.dk/presse/

 

Dialogul actual între om și arhitectură

Evenimentul își propune să restabilească dialogul dintre om și arhitectura înconjurătoare, cel mai adesea trecută cu vederea sau ignorată, în ciuda influenței pe care o are asupra fiecăruia dintre noi. Să vezi cu adevărat ceea ce te înconjoară înseamnă să înveți să apreciezi mediul ambiant, natural sau artificial și să îți aduci contribuția la crearea unui oraș mai prietenos, mai familiar.


Sursă foto http://cafx.dk/presse/

 

Influența arhitecturii și a designului asupra vieții cotidiene

Festivalul explorează atât semnificația arhitecturii din Danemarca cât și, la modul general modul în care arhitectura și designul ne pot influența viața și societatea în care trăim, dar și modul în care noi influențăm arhitectura și designul mediului înconjurător. Viziunea din spatele acestui proiect este aceea de a transforma arhitectura în ceva mai mult decât funcționalitate și de a o concepe ca pe o influență care se extinde în toate aspectele vieții.


Sursă foto http://cafx.dk/presse/

Conceptul vizează dezvoltarea urbană dar și socială atinsă în ultimii 100 de ani, dar și perspectiva pentru următorii 100 de ani Changing Ideals : 1919 – 2019 – 2119.

 

Explorarea traiului urban în prezent

Schimbările survenite în ceea ce privește clădirile rezidențiale, traiul urban dar și dezvoltarea urbană în sine sunt explorate, punând accent pe evoluția viitoare în cadrul expoziției Housing the Human, în cadrul căreia sunt realizate prototipuri de către o echipă
multidisciplinară compusă din arhitecți, designeri dar și artiști.


Sursă foto http://cafx.dk/presse/

“Dacă arhitectura poate contribui la schimbarea lumii, a condițiilor de trai ale oamenilor și a vieții de zi cu zi, cum va evolua aceasta în viitor? Cum putem plănui dezvoltarea zonelor rezidențiale și urbane, și ce putem învăța din experiența modernismului? Acestea sunt câteva dintre întrebările pe care le adresăm invitaților noștri dar și audienței, întrebări pe care le vom aborda în cadrul ediției din acest an a festivalului”, a afirmat Josephine Michau, director al festivalului.


Sursă foto http://cafx.dk/presse/

În cadrul ediției din acest an a festivalului va participa arhitecta de origine mexicană Tatiana Bilbao, care a organizat o scurtă proiecție
cinematografică care are în prim plan orașul ei natal. Programul complet al festivalului va fi disponibil la adresa www.cafx.dk

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!