EvenimenteCortenul – rugina nobilă, un finisaj în vogă în arhitectură

Radu Lazăr, administratorul companiei e-Laborator Feeria SRL, ne-a prezentat o lecție demonstrativă despre felul în care lemnul se îmbină cu metalul pentru cele mai frumoase rezultate.
Intarzia & Castor11.11.20191813 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/11/corten.jpg

 

Lemnul este un material natural. La fel este și… rugina! Iar dacă le combini pe cele două obții un efect nemaipomenit. Cine s-ar fi gândit că un mobilier ruginit arată atât de bine? Radu Lazăr, administratorul companiei e-Laborator Feeria SRL, ne-a prezentat o lecție demonstrativă despre felul în care lemnul se îmbină cu metalul pentru cele mai frumoase rezultate.

Radu Lazăr a ieșit din laborator și a venit la BIFE-SIM, un târg de design. Aici a expus o serie de scaune, mese, dulapuri și blaturi care au impresionat vizitatorii. „Obișnuiam să ne protejăm împotriva ruginii, iată că acum a venit în mod voit în casele noastre”, spune zâmbind Radu Lazăr. Pentru aceste piese de mobilier s-a folosit cortenul, un metal fabricat dintr-un grup de aliaje de oțel care au fost dezvoltate pentru a oferi o alternativă la vopsire și pentru a forma un aspect stabil ca rugina, după mai multe expuneri la intemperii.

 

Articol de Alexandra Irimiea

Citiți articolul complet în revista Intarzia&Castor nr. 261/2019,
sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!