EvenimenteCover story: Povestea primei mediateci din România, la 30 de ani

Mediateca „Norbert Detaeye”, din Brașov, este casa unor colecții impresionante de muzică, filme, cărți și reviste de artă, arhitectură și design.
Intarzia & Castor10.03.2020385 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/03/mediateca.jpg

 

Un concert de pian a dat tonul unui proiect cultural unic în România, ce a luat amploare în cei 30 de ani de existență. Mediateca „Norbert Detaeye”, din Brașov, este casa unor colecții impresionante de muzică, filme, cărți și reviste de artă, arhitectură și design. Mai mult decât atât, Mediateca găzduiește spectacole de teatru și o seamă de manifestări culturale ce culminează cu festivalul Etnovember, organizat de o echipă de studenți și profesori voluntari.


Ceremonia scaunului

S-au scurs 30 de ani de la revoluție. Unii mai grei, alții mai aventuroși, dar cu multe oportunități și lecții învățate în această etapă de experimentare a democrației. La fel de bine au trecut aproape 30 de ani și de la înființarea primei mediateci din România, un proiect cultural unic în țară, la Brașov, în clădirea Rectoratului Universității din Transilvania. Instituția se bucură de privilegiul de a fi singura universitate din România cu un fond cultural de o asemenea anvergură și calitate. În Europa sunt rare astfel de instituții integrate în universități, ce au colecții de unicate muzicale și mărturii artistice de referință în plan internațional.


Mediateca din Brașov cuprinde o colecție impresionantă de cărți, reviste, muzică și filme

 

Citiți articolul complet în revista Intarzia&Castor nr. 263/2020

Alexandra Irimiea

Colecția de scaune:


Carbon Chair, Marcel Wanders & Bertjan Pot


Bubico Chair, Virgil Scripcariu


Diamond Chair, Harry Bertoia


Grand Prix Chair, Arne Jacobsen


Red and Blue Chair, Gerrit Thomas Rietveld


Smiling Chair, Hans Wegner


ZIG-ZAG Chair, Gerrit Thomas Rietveld

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!