DesignCum să amenajați locuința pentru evenimente speciale?

Atunci când ne pregătim să sărbătorim anumite evenimente în familie, cei mai mulți dintre noi ne facem griji cu privire la modul în care ne vom decora locuința, mobilierul pe care îl vom folosi, decorațiunile, detaliile de atmosferă.
Intarzia & Castor27.09.2019505 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/09/growth-plants.jpg

 

Pentru anul 2019, specialiștii în design interior au stabilit o serie de reguli specifice și criterii de care este bine să ținem cont atunci când ne dorim să organizăm o petrecere acasă.

Folosirea accentelor de culoare

Anul 2019 este unul al îndrăznelii, al culorilor sau accentelor puternice. Singura regulă în această privință este de a folosi un singur accent de culoare și mai multe culori care să îl scoată în evidență. Accentele de culoare scot din anonimat nu numai o piesă de mobilier, ci chiar o încăpere.

Aveți grijă ca accentul de culoare să se regăsească în mai mult de un singur obiect. Pentru restul pieselor de mobilier și decorațiunilor, specialiștii ne recomandă de asemenea să folosim culori neutre, naturale.

Anul acesta se poartă corpurile și sursele de iluminat mai neconvenționale. Sau, în cazul în care le folosim pe cele convenționale, le adăugăum un pic de culoare prin folosirea unor materiale atipice – în locul abajurului din material textil putem folosi materiale reciclate, handmade sau materiale naturale. Acestea vor crea o atmosferă surprizătoare și plină de originalitate.

Mobilier upcycled, reciclat sau reinventat?

Această tendința de upcycling se remarcă destul de frecvent în domeniul amenajărilor de interior. Cei din jurul nostru, fie ei producători sau consumatori, sunt din ce în ce mai atenți cu mediul înconjurător, cu impactul pe care îl avem asupra acestuia dar și în privința modalităților de a le reduce.

Puteți citi despre mobilierul upcycled sau despre cum să reutilizăm sau reciclăm mobilierul deja achiziționat în articolele noastre precedente.

 

Mix & match

Mix & match se referă la aproape orice – la piese de mobilier, la tacâmuri, obiecte de decor, materiale folosite, tehnici de realizare. Singura regulă pentru 2019 este că nu există o regulă, ceea ce înseamnă că vă puteți lăsa imaginația să zboare și să creați atmosfere de vis care poartă amprenta dvs personală.

Veți evita astfel ca decorul realizat să fie unul rigid, parcă desprins din paginile de revistă, atât de convențional și cuminte și să reflectați propria Dvs personalitate în atmosfera creată

Articol de Klara Papuc

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!