DesignCum să asiguri o durată lungă de viață mobilierului de grădină din lemn?

Mobilierul de grădină din lemn poate reprezenta piesa de rezistență a unei amenajări spectaculoase în aer liber. Pentru a vă bucura în schimb pentru o perioadă cât mai lungă de estetica deosebită dar și de gama largă de funcționalități, mobilierul de grădină din lemn trebuie protejat și întreținut corespunzător, în funcție de anotimp.
Intarzia & Castor27.05.2019266 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/table.jpg

 

Mobilierul de grădină din lemn poate reprezenta piesa de rezistență a unei amenajări spectaculoase în aer liber. Pentru a vă bucura în schimb pentru o perioadă cât mai lungă de estetica deosebită dar și de gama largă de funcționalități, mobilierul de grădină din lemn trebuie protejat și întreținut corespunzător, în funcție de anotimp.

Atunci când plănuiți să achiziționați mobilier de grădină din lemn, este bine să luați în calcul aspecte precum localizarea geografică, tipul de vopsea sau varnish care este folosit, componentele metalice ale piesei de mobilier, necesitățile de întreținere în funcție de tipul de lemn din care este realizat, precum și produsele accesorii de care veți avea nevoie pentru îngrijirea corectă a acestuia.

Localizarea geografică sau cum influențează clima rezistența în timp a mobilierului de grădină din lemn?

Atunci când achiziționați mobilier de grădină din lemn este bine să luați în calcul aspectele specifice atât ale sezonului cald cât și ale sezonului rece, pentru a vă putea bucura de noua achiziție pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Încercați să vă documentați corespunzător înainte de a achiziționa mobilierul, pentru a alege tipul de lemn cel mai potrivit ca materie primă. De cele mai multe ori, mobilierul de grădină este confecționat din lemn de tec, pin sau eucalipt. Modalitatea în care lemnul a fost tratat va dicta măsurile pe care veți fi nevoit să le luați pentru a întreține calitățile lemnului.

Lac de sigilare, varnish sau vopsea?

Există multe modalități de a trata suprafețele din lemn folosite pentru exterior. Fiecare prezintă propriile avantaje și dezavantaje, atât în ceea ce privește componenta estetică cât și durabilitatea produsului. Dacă vă doriți piese de mobilier cu aspect cât mai natural, veți opta cu siguranță pentru acele piese care sunt acoperite cu un lac sau varnish. Acestea au rolul de a proteja suprafețele de lemn și de a le conserva calitățile în timp. În schimb, spre deosebire de piesele de lemn vopsite, varnishul prezintă dezavantajul că trebuie aplicat periodic pentru a asigura protecția necesară.

Husa de protecție a mobilierului, necesară sau nu?

Un rol foarte important în protejarea mobilierului din lemn îl are în primul rând poziționarea dar și gradul de expunere față de lumina solară sau de eventuale intemperii. În cazul în care acest lucru este posibil, încercați să achiziționați piese de mobilier care sunt deja prevăzute cu huse de protecție.

Folosiți aceste huse de protecție atunci când vremea nu este potrivită, pentru a asigura o rezistență în timp cât mai mare a mobilierului și pentru a vă bucura de un décor de vis, în propria dumneavoastră grădină!

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.