DesigntrendCum să reorganizăm cărţile din bibliotecă?

În lumea de astăzi petrecem din ce în ce mai puţin timp în compania cărţilor, dar, totuşi, este plăcut ca la finalul zilei să luăm în pat o carte şi să o răsfoim pâna la adormire.
Intarzia & Castor04.12.20184978 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/12/Foto_1_amecdes.com_-1.jpg

 

Dacă sunteţi pasionaţi de lectură şi aveţi o colecţie de cărţi impresionantă, o bibliotecă clasică este o soluţie ideală pentru depozitarea cărţilor. Însă, dacă doriţi să încercaţi ceva nou, noi vă propunem câteva idei estetice şi practice de reorganizare.

În primul rând, în funcţie de numărul cărţilor pe care le aveţi, trebuie să stabiliţi locul unde poate fi amplasată noua bibliotecă. Dacă aveţi mai puţin de 500 de volume câteva rafturi vor fi de ajuns. Puteţi să cumpăraţi un raft gata făcut, dar să alegeţi o bibliotecă cu compartimente mici şi cu înălţime ajustabilă ca să aveţi loc pentru cărţile cu dimensiuni diferite.

Dacă aveţi în jur de 2 000 de volume, să alocaţi un perete dintr-o cameră pentru bibliotecă, iar pentru mai mult de 3 000 de volume este ideal să rezervaţi o cameră întreagă. În aceste cazuri este recomandată o bibliotecă făcută pe comandă, având posibilitatea să o proiectaţi după dimensiunile cărţilor, transformând în spaţiu util chiar şi colţurile camerei.

www.lakbermagazin.hu

 

Cărţile se pot aşeza în stil clasic orizontal sau vertical sau, cei care sunt nonconformiști pot să aşeze cărţile şi orizontal şi  vertical şi în plan înclinat.

www.iidudu.com

 

Pentru a găsi uşor volumul căutat este important să aşezaţi cărţile într-o anumită ordine, de exemplu, după domenii sau să puneţi separat dicţionarele, cărţile scrise în alte limbi, cărțile de proză și de poezii, cărţile din colecţii vechi. Se pot aranja cărţile și  după mărime (în ordine crescătoare sau descrescătoare) sau în ordine alfabetică, chiar şi după culoarea cărţilor. Oricum, lăsaţi spaţiu între cărţi pentru a le putea adăuga pe cele nou- achiziţionate.  Pentru a stabiliza mobilierul şi a obţine un aspect vizual armonios, volumele mai mari şi grele să le aşezaţi pe rafturile de mai jos, iar volumele mai mici, pe cele din sus.

www.masterorganizing.net

 

Dacă sunteţi fan al accesoriilor şi decoraţiunilor interioare, biblioteca este locul perfect unde să le expuneţi. Într-o bibliotecă cu spaţii libere arată foarte bine dacă puneţi pe fiecare raft câteva cărţi şi printre ele obiecte decorative ca rame foto, vaze şi alte lucruri care dau culoare şi personalitate casei.

www.home-designing.com

 

Puteţi să „răspândiţi” cărţile în camerele casei. În sufragerie şi în birou să aşezaţi cărţile importante pe care le folosiţi frecvent, dicţionarele, materiale de studiu, etc.; în dormitor au loc cărţile pe care vă place să le citiţi seara, înainte de culcare. Puteţi să amplasaţi unul sau două rafturi şi în bucătărie pentru cărţile culinare şi nu numai, dacă vă place să citiţi în timpul gătitului. Să aveţi grijă aşezaţi rafturile cât mai departe se poate de zona de gătit.

Dacă aveţi scară interioară în locuinţă puteţi folosi spaţiul de sub fiecare treaptă pentru a aşeza cărţi.

www.ranzom.com

 

O soluţie interesantă este raftul invizibil. Se pare că volumele plutesc în aer, dar există un suport fixat pe perete, care dispare când aşezăm cărţile. Una dintre coperţi maschează suportul, intrând în micile margini ascunse de desubt, restul cărţii fiind deasupra.

www.zukin.co.uk

 

Pentru ca reorganizarea bibliotecii să fie realizată cu succes şi din punct de vedere estetic să aveţi grijă la armonia ei cu mobilierul, cu accesoriile şi cu textilele. De recomandat este să vopsiţi pereţii în alb, bej sau gri neutru.

ing. Ketesdi Enikő

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!