DesignCum să vă decorați grădina folosind paleți din lemn?

Mobilierul realizat din paleți din lemn este din ce în ce mai des întâlnit, indiferent că vorbim despre terase, plaje, amenajări interioare ale locuinței sau decorațiuni de grădină.
Intarzia & Castor24.05.20195948 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/cafe.jpg

Indiferent că alegem să achiziționăm mobilier pentru grădină realizat din paleți din lemn sau să ne implicăm într-un proiect DIY, rezultatele vor fi pe măsura creativității fiecăruia dintre noi.

Avantajele folosirii paleților din lemn

Paleții din lemn reprezintă materia primă ideală pentru mobilierul de grădină. Sunt materiale naturale, organice, dar totodată ieftine, care pot fi obținute destul de ușor, având în vedere scara largă de utilizări dar și durata lungă de viață. Paleții din lemn prezintă o versatilitate crescută, astfel încât, în afara utilizărilor standard, au ajuns să fie folosiți și pentru confecționarea diferitelor obiecte de mobilier. Pot fi folosiți cu succes în proiecte diverse, al căror grad de complexitate variază de la foarte simplu până la foarte complex, rezultatele fiind pe măsura priceperii, a timpului investit, dar și a creativității fiecăruia dintre noi.

Dacă aveți nevoie de motive suplimentare pentru a alege paleții din lemn ca materie primă pentru mobilierul de grădină, trebuie să luați în considerare faptul că sunt materiale extrem de durabile și solide, capabile să înfrumusețeze grădina dumneavoastră, cu investiții financiare minime. În plus, în cazul în care este nevoie de reparații, nu veți avea nevoie de echipamente speciale sau de abilități practice deosebite.

Și pentru acei dintre dumneavoastră care sunt interesați de aspectele practice, mobilierul realizat din paleți de lemn prezintă avantajul suplimentar de a putea fi reciclat cu ușurință, putând fi transformat în piese de mobilier diferite, în funcție de nevoie și preferințe.

 

Dezavantajele utilizării paleților din lemn

Paleții din lemn prezintă două dezavantaje majore pe care este bine să le luați în considerare înainte de a-i folosi ca materie primă pentru un proiect de amenajare a grădinii. În primul rând, paleții din lemn, ca material natural, favorizează dezvoltarea anumitor specii bacteriene și ciuperci. Cel de-al doilea dezavantaj al utilizării paleților din lemn este reprezentat de dificultatea de igienizare. Acesta este motivul pentru care nu este indicat să fie folosit acest material pentru realizarea de mese sau minibaruri, decât în condițiile în care suprafețele sunt igienizate și protejate corespunzător. În ziua de astăzi, avem la dispoziție o gamă largă de produse destinate protejării lemnului dar și întreținerii acestuia pe termen lung.

Piesele de mobilier realizate din paleți din lemn, extrem de versatile

Paleții din lemn pot fi folosiți cu succes în realizarea unor piese de mobilier pentru interior dar și pentru exterior. Atunci când vorbim de mobilierul de interior, putem să realizăm decorațiuni pentru perete, birouri, canapele, scaune, dulapuri cu destinații diferite, măsuțe, dar și rafturi sau baruri. Aveți grijă însă să igienizați corespunzător materialele și să le aplicați soluții de impermeabilizare și care să le asigure protecție pe termen lung.

Mobilierul de exterior care poate fi realizat din paleți de lemn include piese ca băncuțe, scaune, mese pentru exterior, ghivece sau jardiniere, grădini suspendate, leagăne, dar și corpuri de iluminat sau alei, atunci când folosim părți componente ale acestor paleți.

Sfaturi legate de proiectele care implică paleții de lemn

Documentați-vă temeinic cu privire la materialele și echipamentele de care veți avea nevoie, timpul necesar pentru a duce la îndeplinire proiectul dar și de costurile asociate transportului paleților la domiciliul dumneavoastră. Proiectele care presupun realizarea unor piese de mobilier din paleți de lemn pot fi realizate împreună cu prietenii sau cu membrii familiei, indiferent de vârstă sau de abilitățile practice deținute. Tot ceea ce contează este să fiți creativi și să vă bucurați de clipele petrecute împreună pentru realizarea unui astfel de proiect.

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!