EvenimenteDemonstrație live despre reînnoirea și antichizarea pieselor vechi de mobilă cu ajutorul vopselei Annie Sloan, la Expowood 4 iTech

Trei dintre distribuitoarele autorizate din România ale vospelei Annie Sloan au venit la târgul Expowood 4 itech, organizat în luna aprilie, cu două piese de mobilier pe care le-au recondiționat în fața vizitatorilor, împărtășind tehnicile prin care mobila veche poate fi reînviată și reutilizată cu imaginație, culoare și stil. Teodora Bolonyi
intarzia08.09.201833710 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/09/Annie-sloan-1280x854.jpg

Workshop

O comodă veche și un fotoliu de telefoane au fost transformate pe loc în două piese de mobilier demne de pus în catalog. Participanții au urmărit fiecare mișcare a specialiștilor îndeproape, au pus întrebări și au avut posibilitatea să vadă cu ochii lor cât de ușor și rapid poate să dea rezultate vopseaua decorativă Chalk Paint inventată de Annie Sloan.

Zeci de persoane au fost atrase ca un magnet la prezentarea distruibuitoarelor vopselei decorative Chalk Paint, organizată la Expowood 4 iTech.

„Fiind nevoie de o astfel de vopsea, eu cred că a fost bine-venită această prezentare. Oamenii nu mai vor să arunce lucruri ca pe vremuri. De când cu criza de acum zece ani, ne uităm mai bine pe ce dăm banii și la ce aruncăm. Mobilierul vechi, dar în stare bună nu trebuie aruncat la gunoi, iar aceste vopsele le ajută foarte mult. Este foarte ușor de lucrat cu ele, distractiv și relaxant, dar este bine să știi dinainte niște trucuri. Trucurile se pot învăța din cărți, de pe YouTube sau de la workshopurile noastre pe care le organizăm în ateliere de distibuitori autorizați Annie Sloan. Au fost multe întrebări, oamenii au fost foarte interesați, noi suntem din Brașov, iar atelierul nostru este la etajul trei al magazinului Star și se numește Rouge Boutique Decor. Avem distruibuitori și la Miercurea-Ciuc, București, Iași, Târgu Mureș și Satu Mare“, a declarat Todor-Nits Tunde, distribuitor Annie Sloan la Rouge Boutique în Brașov.

„Pentru noi, fiecare prilej de întâlnire cu oamenii interesați de produsele noastre este foarte importantă. Fiecare om cred că are acasă o piesă de mobilă de care nu mai are nevoie sau nu-și mai are utilitatea, s-a uzat. Mai ales nouă, femeilor, ne place să mai facem schimbări în casă, mai ales acum, primăvara. De obicei, mergem și la alte târguri, locale și internaționale și în Capitală. Anul trecut am fost la BIFESIM și am vrea să participăm și anul acesta. Mai mult, și noi, la rândul nostru, ca distribuitori, participăm la workshopuri în fiecare an, pentru a afla noutăți. Am fost de curând în Olanda, la o conferință pentru distribuitori, unde a fost prezentă și Annie Sloan, care a ținut un workshop despre cum se folosesc aceste pensule pentru pictură pe care le-a lansat recent. Ne străduim să facem această vopsea cât mai cunoscută și, desigur, avem feedback de la tot mai multe persoane, care doresc să devină distrubuitori ai vopselei Annie Sloan“, a spus Puskai Melinda, distribuitor Annie Sloan Miercurea-Ciuc.

„Sfatul meu pentru cei care vor să folosească această vopsea este să nu le fie frică să înceapă, pentru că totul este foarte simplu. Toată lumea mă întreabă: dacă nu sunt talentat/talentată, pot să fac acest lucru? Da, pentru că aici nu îți trebuie neapărat talent. Totul depinde de răbdare, de perseverență, bineînțeles, iar inspirația este peste tot în jurul nostru. Și, într-adevăr, ai nevoie de puțin timp, iar pentru orice întrebări noi le stăm utilizatorilor la dispoziție oricând. Ce mai important este să își ia inima în dinți și să înceapă să vopsească“, a spus Beatrice Gheorghe, distribuitor Annie Sloan în Brașov.

Cele două piese de mobilier au fost vopsite în două straturi cu diferite culori, care au fost mai apoi sigilate cu ceară specială. În timp scurt, comoda veche și fotoliul de telefoane au căpătat farmec și culoare.  Participanții au pus întrebări și au schimbat contacte cu distribuitorii. Mai mult, una dintre participante a câștigat un workshop gratuit, în urma unei tombole organizate ad hoc.

Despre vopseaua decorativă Annie Sloan

Vopseaua decorativă Chalk Paint a fost creată de artistul plastic Annie Sloan în urmă cu 25 de ani, pentru a ușura munca artiștilor și a iubitorilor de frumos. Annie Sloan Paint este o vopsea-cretă pe bază de apă, cu pigmenți organici, care poate fi utilizată cu succes pe orice tip de suprafață, de la lemn, metal, sticlă, piatră, PAL, MDF până la pardoseli din lemn. Se usucă foarte repede și nu necesită pregătire prealabilă, șmirgheluire sau grunduire și este ideală pentru realizarea suprafețelor antichizate. Totodată, este ecologică, pentru că nu conține aproape deloc compuși organici. Versatilitatea remarcabilă și gama impresionantă de culori îi ajută atât pe profesioniști, cât și pe cei pasionați de bricolaj să obțină rezultate splendide. Paleta de culori este inspirată din designul secolelor XVIII-XX, este ușor de combinat și oferă posibilități nelimitate.

Distribuitorii vopselei Annie Sloan sunt aleși cu mare atenție de către inventatoarea ei, pe criterii de creativitate și stil individual, care sunt capabili să pună în valoare această tehnică unică. Vopseaua decorativă Chalk Paint este destinată publicului larg, nu doar profesioniștilor, fiind foarte ușor de folosit. Distribuitorii nu vând doar vopseaua, ci întreg conceptul care o înconjoară. Un litru de vopsea costă 135 de lei şi acoperă 13 metri pătraţi. După ce obiectele sunt vopsite, se aplică ceară pentru fixarea vopselei, care îi conferă rezistenţă în timp. Vopseaua Annie Slaon este distribuită peste tot în ţară şi poate fi cumpărată doar din atelierele dealerilor autorizați în Anglia.

 

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!