DigitalizareDesignul de obiect și tehnologia 3D

Marcello Ziliani s-a născut în Brescia în anul 1963.  Absolvent al Facultății de Arhitectură, începând cu anul 1988  Marcello Ziliani a desfășurat proiecte în domeniul designului, indiferent că ne referim la design de mobilă, de surse de iluminat sau design de obiect.
Intarzia & Castor22.07.2019596 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/REVER-SUSPENDED.jpg

 

În plus față de activitatea sa în domeniul designului și  arhitecturii, Marcello Ziliani  s-a implicat și în proiecte de scenografie teatrală, expoziții dar și în domeniul graficii și comunicării.  Multe proiecte care îi poartă semnătura au fost realizate pentru nume ca Allibert, Bbb, Bertocci, Calligaris, Casprini, Ciacci, Ciatti, Domitalia, Donati, Ethimo, Flex, Flou, Flos, Fontana Arte, Frascio, Geuther, Inglesina, Infiniti, Isa, Krios, Krover, Lanzini, Magis, Modo E Modo, Norda, Olympia, Opinion Ciatti, Pali, Parri, Pedrali, Progetti, Rapsel, Roche Bobois, Sintesi, Techimpex, Vanini, Views International, Visentin, Zago.

Sursa imagini https://www.weverducre.com

 

“Prin utilizarea tehnologiei de tipărire 3D am reușit să construim prototipuri la scară 1: 1 care au fost prezentate clientului și au fost utilizate, pe lângă evaluarea globală, pentru a demonstra sistemul de montare”, a explicat Ziliani. “A fost un produs destinat sectorului contractual – în special hoteluri – și era esențial ca fazele de asamblare, instalare, întreținere și curățare să fie extrem de simple. Faptul de a folosi un polimer natural transparent ne-a permis, de asemenea, să evaluăm rezultatul din punct de vedere al calității și cantității de lumină. ”

Sursa imagini https://www.weverducre.com

 

Marcello Zilliani este unul dintre arhitecții care și-au dovedit deschiderea către nou și către cele mai noi inovații din domeniul tehnologiei, utilizând printarea 3D pentru a realiza piese de design interior. O astfel de piesă de design interior care îi poartă semnătura  se marcă  printr-un design simplu, dar având un stil aparte.  Pentru acest proiect, arhitectul a folosit o imprimantă 3D fabricată în Italia.

Sursa imagini https://www.weverducre.com

 

“Ca studio, urmărim realizarea proiectului în toate etapele, de la proiectarea inițială până la realizarea prototipului pentru a verifica proporțiile și funcționalitățile, până la prezentarea finală a produsului către client”, a adăugat Ziliani . “În medie, avem nevoie de trei sau patru prototipuri pentru fiecare proiect și este foarte important să știm că putem crea aceste prototipuri fără să ne mai facem griji cu privire la succesul procesului de imprimare”.

Proiectul în sine a fost reprezentat de o lampă creată special pentru industria hotelieră.  Având în vedere destinația acestui obiect, s-a dorit de la început crearea unei piese de design care să fie ușor de asamblat, de instalat dar și de întreținut și curățat.  Pe lângă toate aceste deziderate  îndeplinite, lampa realizată de Marcello Ziliani a folosit pentru realizarea prototipului ca materie primă un polimer natural transparent.

Utilizarea acestui material și realizarea de prototipuri înainte de a intra în producție  au permis designerului să observe orice defecte de fabricație sau neajunsuri care au putut fi corectate, astfel încât în momentul în care a intrat în producție, lampa REVER creată prin tehnologia 3D îndeplinea toate obiectivele stabilite. Aprecierea pentru acest produs nu a întârziat să apară, lampa realizată de arhitect fiind răsplătită cu premiul Good Design Award în 2017.

 

Articol de Klara Papuc

Resurse
https://www.weverducre.com
http://www.marcelloziliani.com

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!