DesignDoi studenți masteranzi și 5 premii câștigate pentru scaunul proiectat “Mix”

Lucrarea lui Sarolta Csoma și a lui Máté Horváth este o combinație creativă de diferite materiale în proiectarea scaunului Mix, montat pe foi, ținând cont de confort și simplitate.
Intarzia & Castor10.12.2019844 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/12/borito.jpg

 

Scopul colecției Mix a fost de a proiecta produse practice care să reflecte creativ stilul de viață schimbat al generației tinere, cum ar fi mutările frecvente și mediile de viață relativ mici.

Măreția scaunului Mix constă în simplitate, designul curat, minimalist, demontarea și asamblarea practică și coexistența naturală a diferitelor materiale cu caracter. Combinația dintre un frasin ușor prelucrat și o nouă generație de pietre acrilice, KRION, cu multe proprietăți benefice – spre deosebire de structura de zăbrele a îmbinărilor tradiționale din lemn –, realizate cu îmbinări detașabile, asigură o asamblare și o demontare durabilă.
Avantajul elementelor de mobiliere separate este că fiecare componentă poate fi reutilizată perfect. Materialele de înaltă calitate garantează viața lungă a scaunului.

Fondatorii 4MS Design Studio, Sarolta și Máté, se completează foarte bine, în timp ce Máté este responsabil pentru problemele tehnice, Sarolta este în primul rând responsabil pentru părțile de formă.
„Proiectarea necesită ca amândoi să ne dezvoltăm un sine dublu și, de asemenea, avem nevoie de o latură critică pentru a ne permite abordarea produsului în moduri noi”, declară designerii despre munca lor împreună.

Scaunul Mix a primit, anul trecut, la categoria design, Premiul Maghiar de Design. Premiul la evenimentul ceremonial a fost înmânat de dr. Viktor Luszcz, președinte al Oficiului Național de Proprietate Intelectuală și prof. dr. József Fülöp, rectorul MOME. În acordarea premiului, juriul a subliniat forma armonioasă, proporțiile precise, utilizarea excelentă a materialului și confortul producției în serie. Toate acestea consolidează convingerea lor fermă că succesul unui produs depinde nu numai de formă și funcție, ci și de capacitatea sa de a fi fabricat.

Scaunul Mix a mai câștigat, în 2019, de data aceasta pe scena internațională, BigSee Productdesign Award.
Scaunul Mix putea fi văzut de cei interesați în aprilie la Expoziția Home&Design, în standul Design Maghiar, unde viziatatorii se putea întâlni și cu designerii.

 

Sursă articol, foto: stilblog.hu, fataj.hu

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!