EvenimenteFabrica digitală de la Biesse – Alianța dintre om și robot

Viitorul Industry 4.0, prezentat la cel mai înalt nivel de automatizare și interconectare la târgul Ligna 2019
Intarzia & Castor02.10.2019825 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/10/utilaj2-ok.png

 

Pe o suprafață de 6.000 de mp, compania Biesse din Italia și-a demonstrat, și de data aceasta, capacitatea de continuă inovare. Dinu Chirica, partener pentru România, ne povestește care sunt capcanele noii revoluții industriale.

Ce înseamnă pentru dvs. aniversarea de 50 de ani a companiei Biesse, moment care coincide cu prima dvs. prezență la stand, ca reprezentant pe România?

Este o aniversare importantă pentru Biesse. Este foarte impresionant ce au reușit să facă în acești ani – nivelul de inovație tehnologică la care au ajuns, numărul de utilaje produse anual, acoperirea globală. Ne bucurăm să avem asemenea parteneri, cu tradiție lungă în producția de tehnologie pentru prelucrarea lemnului, și ne bucurăm și mai mult că nu sunt singurii din portofoliul nostru. Vitap a sărbătorit de curând 60 de ani de la primul utilaj, iar coincidența face ca și furnizorul nostru pe partea de fierăstraie circulare, Casolin, să aniverseze anul acesta tot 50 de
ani de la înființare.

Care sunt noutățile pe care le-ați prezentat la această ediție Ligna 2019?

Elementul central al soluțiilor tehnologice prezentate a fost reprezentat de sistemele automatizare. Roboți integrați pentru manevrarea panourilor, celule de producție, sisteme automate de depozitare – este, într-adevăr, spectaculos să ajungi la un asemenea nivel de optimizare a proceselor și de eficientizare a producției. Tot ca o privire generală, remarc eforturile de a aduce performanțele obținute în tehnologia de nivel industrial către zona de utilaje destinate producătorilor mici și mijlocii, a celor din domeniul artizanatului. Este important ca aceasta să fie accesibilă și producătorilor la comandă. Au fost prezentate două soluții complet noi pentru aplicarea cantului – Akron 1100 și Stream A Smart – și un CNC pentru industria de construcții – Uniteam RC – dedicat producătorilor de grinzi și cadre din lemn masiv. De asemenea, au fost aduse importante dezvoltări pe partea de caracteristici tehnice pentru toate tipurile de aplicații prezentate în stand și pentru aplicații software care poartă semnătura Biesse.

dinu-chirica

“Pe o suprafață de 6.000 de mp, compania Biesse din Italia și-a demonstrat, și de data aceasta, capacitatea de continuă inovare.

fabrica-biesse

 

 Articol de Alexandra Irimiea

 

Interviul complet o veți găsi în revista Intarzia&Castor nr.258/2019,
sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

 

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!