DesignFerestrele din lemn – stil, eficiență energetică și atitudine eco-friendly

Lemnul a fost și rămâne unul dintre materialele preferate atunci când vine vorba despre construcția dar și despre amenajarea unei locuințe. Ferestrele din lemn rămân o opțiune aflată în tendințe, indiferent de stilul de amenajare al casei.
Intarzia & Castor17.06.2019195 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/06/chairs-dining-area-dining-room.jpg

Fie că alegeți lemnul ca materie primă pentru ferestre din motive estetice, din cauza eficienței energetice sau pur și simplu pentru că este eco-friendly, cu siguranță vă veți bucura de toate avantajele acestui material natural, atemporal si durabil.

Ferestrele din lemn, estetice și durabile în timp

Ferestrele realizate din lemn rămân practic și în ziua de azi de neegalat, atât în ceea ce privește estetica dar și funcționalitatea. Material natural, disponibil într-o gamă largă de esențe, cu un colorit care variază de la nuanțe foarte deschise la întunecate, lemnul reușește să aducă un plus de personalitate locuinței în care este folosit. Putem să ne dăm seama de cât de mult sunt apreciate caracteristicile estetice ale acestui material prin faptul că majoritatea materialelor folosite pentru realizarea ferestrelor încearcă să imite aspectul dar și textura lemnului. În plus, atunci când optați pentru ferestre din lemn, contribuiți în egală măsură la creșterea valorii proprietății dumneavoastră dar și a confortului ocupanților.

Lemnul, un material clasic cu veleități ascunse

De cele mai multe ori, lemnul este folosit în amenajările de tip clasic. Acest lucru nu înseamnă însă că este în vreun fel limitat de altceva decât de propria noastră imaginație, dar și de cea a designerilor și producătorilor. Lemnul reprezintă un material flexibil, maleabil în mâna celor care știu cum să îl prelucreze. În funcție de măiestria meșterului sau a designerului, rezultatele vor fi mai mult sau mai puțin spectaculoase. Lemnul se lasă prelucrat și îmbinat, combinat și transformat. De fiecare dată când alegeți lemnul pentru locuința Dvs, este bine să vă gândiți și la multitudinea de fațete ale produsului în cauză, la posibilitățile pe care vi le oferă dar și la avantajele sale.

Lemnul, eco-friendly și eficient energetic

Dacă sunteți adepții unui stil de viață green, eco-friendly, cu siguranță vă veți dori ca alegerile pe care le faceți să reflecte aceste preferințe. Nici la acest capitol lemnul nu vă va dezamăgi. Material eficient energetic, lemnul este ideal atât pe timp de vară cât și pe timp de iarnă. În plus, trebuie să știți faptul pentru realizarea unei ferestre de PVC este necesară de șase ori mai multă energie.

Fiind un material care provine din surse regenerabile, lemnul este și eco-friendly, având o durată de viață extinsă atunci când este întreținut corespunzător, dar putând fi și ușor reciclat, atunci când nu mai poate fi folosit.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!