Produse-de-topFinisarea – tehnologia cu cea mai mare valoare adăugată lemnului

Pentru șlefuirea eficientă și ergonomică a profilelor complexe și greu accesibile, QuickWood dispune de trei modele de mașini de șlefuit manuale rotative acționate pneumatic.
Intarzia & Castor02.05.20193710 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/04/Quickwood-PRO-QRC-Power-1400.jpg

 

Varianta cea mai mică este Model F3 cu lățime de lucru de 50 mm care poate fi dotat cu abrazive Quick-Flex sau Quick-Star în funcție de complexitatea profilului și de calitatea dorită. Modelul F6, modelul fruntaș în categoria lui cu lățimea de lucru de 75 mm. Echipat cu abrazive Quick-Flex sau Quick-Disc, este alegerea ideală pentru întreprinzătorii mici care produc ferestre și uși, dar și pentru producătorii de mobilă. Ambele modele sunt ușoare, manevrabile cu o singură mână, cu consum de energie redus.

Varianta cea mai mare din această gamă, Modelul F15, manevrabil cu două mâini, este alegerea ideală pentru șlefuirea suprafețelor plane, întinse și a canturilor la piesele așezate în stivă. La abrazive putem alege între Quick-Disc și Quick-Flex, în funcție de necesități. Ca și modelul F6, se pretează și pentru lustruit sau structurat.

 

Mașini de șlefuit cu perii

QuickWood produce de peste 30 de ani mașini de șlefuit pentru suprafețe plane și profilate începând de la o deschidere de 300 mm până la 2.000 mm. Dispune de o gamă largă de peste 50 de tipuri de utilaje diferite pentru șlefuit ferestre, uși, piese de mobilă, sicrie, scaune și multe alte produse.

Mașini de șlefuit pentru suprafețe plane în alb și între straturile de lac. QuickWood CD2-600 – 900-1.300. Aceste tipuri de utilaje pot fi dotate cu două, trei, patru sau cinci axuri în funcție de calitatea și cantitatea pieselor ce urmează a fi prelucrate. Toate axurile au turația reglabilă între 200-900 rot/min. pentru a obține calitatea cerută de client și de piață. Axurile pot fi dotate cu diferite tipuri de perii pentru șlefuire în alb, între straturi sau se pot monta perii pentru desprăfuit, lustruit, structurat (perie pentru învechit, atât din sârmă de oțel, cât și din tynex). Dotarea depinde de esența lemnului și de procesul tehnologic folosit.

Axurile se pot regal pe înălțime așa că se pot prelucra piese cu diferite grosimi. Viteză de avans reglabilă între 2-12 m/min. Banda de transport poate fi cu vacum pentru piese mici sau bandă normală de transport pentru piese mari. În funcție de piesele și complexitatea prelucrării, se echipează mașină de către QuickWood cu axuri superioare, inferioare și laterală atât pentru șlefuirea pe două lături dintr-o trecere, cât și pentru șlefuirea canturilor transversale.

Utilaje de șlefuit QuickWood pentru ferestre și uși. QuickWood produce mașini pentru șlefuirea profilelor, falțurilor de la subansamblele pentru ferestre. Model QL, mașină construită cu două perii pe partea superioară, două pe partea inferioară, două pe stânga și două pe dreapta, toate reglabile pe înălțime, respectiv pe lățime și în unghi. Mașina este concepută pentru șlefuirea pieselor profilate și drepte până la o lățime de 300 mm. Se pretează și la șlefuirea grinzilor.

Mulți producători de uși și ferestre cer o mașină de șlefuit așezată în poziție verticală. Pentru asta s-a conceput mașina de șlefuit QuickWood Model ROV-2600. Mașina este dotată cu 16 perii pe o parte și 16 perii pe cealaltă parte, șlefuiește fereastra și ușa complet dintr-o trecere, ideală atât pentru șlefuirea în alb, cât și între straturile de lac.

Pentru producătorii care asamblează fereastra complet și vor să o șlefuiească orizontal dintr-o trecere, QuickWood pune la dispoziție Model TUD4-QTOS-1500. Această mașină are două agregate laterale cu perii de șlefuit pentru a șlefui partea dreaptă și stângă a ferestrei la intrarea în mașină, agregatele se pot regla în unghi în funcție de profil. Urmează QTOS, două agregate oscilante de sus și de jos care șlefuiesc interiorul ferestrei după care urmează două perii de sus și două de jos care șlefuiesc partea inferioară și superioară. Toți parametrii sunt reglabili electronic și poate fi dotată cu comandă PLC.

Mașina de șlefuit suprafețe profilate, uși profilate Model PRO-1100 și PRO 1400. Mașina care șlefuiește dintr-o singură trecere atât suprafața, cât și profilele cu ajutorul celor opt axuri. La o deschidere de 1.100 sau 1.400 se poate finisa aproape orice tip de piesă, fie vorba de șlefuit în alb sau între straturile de lac. Prin rotația celor opt tamburi, unul într-un sens și unul în sens contrar, se obține o șlefuire haotică pe suprafață, fapt datorită căruia piesa iese din mașină gata prelucrată și uniform șlefuită peste tot.

Mașini de șlefuit pentru luciu înalt, PRO-1400 cu bandă la intrare. Pentru finisarea pieselor lucioase care necesită un proces de prelucrare exigență și de lungă durată. QuickWood are în program mașina tip PRO-1400-Band care șlefuiește dintr-o trecere stratul de lac. Rezultatul este o suprafață uniform șlefuită, fără dungi de-a lungul piesei. Începând de anul acesta, QuickWood a patentat o nouă linie completă pentru finisajul tip Luciu Înalt, o linie complexă deja livrată la clienți din Germania și Anglia.

 

QuickWood pune la dispoziția clienților și mașini de șlefuit speciale care sunt concepute într-o strânsă colaborare cu clientul. Ca exemplu putem aduce modelele TUD-600+QTOOS+ Șlefuitoare laterale, un utilaj conceput împreună cu producătorul de scaune Plimob SA și furnizat către producătorii de scaune din întreagă lume. Pentru finisarea scaunelor și a pieselor curbate dispunem și de modelele FC1 și FC4 care sunt modele fruntașe în acest domeniu.

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.