EvenimenteGerman Design Award, ediția din 2019

Lansată în 2012, competiția German Design Award constituie premiul internațional oferit de Consiliul de Design German ( German Design Council) și unul dintre cele mai renumite concursuri de design din lume.
Intarzia & Castor14.05.2019226 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/German-design.jpg

 

De când a fost lansată această competiție în 2012, German Design Award a crescut semnificativ: în acest moment au fost înregistrate 1500 de înscrieri – în acest an au fost mai mult de 5.400, 44% au fost trimise în secțiunea »Design de produs excelent/Excellent Product Design« și 56% în secțiunea »Design de comunicare excelent/Excellent Communications Design«. În acest an, 2925 înscrieri (54%) provin din străinătate.

 

Ediția din 2019 a German Design Award

Cu peste 5400 de înregistrări pentru categoriile de design de produs și de comunicare, competiția a înregistrat din nou o creștere bine-meritată în 2019. Propunerile de produse și proiecte au provenit din 63 de țări, iar ponderea înregistrărilor internaționale a crescut la 54%. Un total de 50 de premii au fost acordate în 55 de categorii.

 

Câștigătorii ediției din 2019 a German Design Award

“Toți câștigătorii din 2019 a German Design Award sunt prezentați în galeria noastră online la: www.german-design-award.com/en/the-winners.html”, au precizat organizatorii evenimentului.

 

Public Choice 2019

Alegerea publică 2019 “Public Choice” este un premiu al publicului care este acordat unui proiect câștigător al concursului German Design Award. Procesul de vot are loc în aplicația »Design Explorer«.

Aplicația “Design Explorer” le permite celor interesați de design să obțină o perspectivă detaliată asupra lumii designului. Gama largă de produse și proiecte din Design Explorer variază de la fitinguri pentru baie până la site-uri web și chiar mașini. Acesta reflectă tendințele și evoluțiile actuale din lumea designului de produs și de comunicare.

Câștigătorul a fost anunțat la ceremonia de decernare a premiilor și acordat pe scenă, bucurându-se de o recunoaștere a meritelor în cadrul acestui eveniment de prestigiu.

Câștigătorul Public Choice 2019 este gama de mobilă de baie Solitaire 9025 realizată de către Pelipal GmbH. Conceptul acestei game aparține designerului Celina Bicker și se bazează pe o estetică industrială caracterizată printr-un idiom de design simplu, elegant și ușor. Juriul a lăudat, de asemenea, “designul minimalist, atemporal, cu un grad impresionant de mare de funcționalitate”.

 

Andrej Kupetz, directorul executiv al Consiliului German de Design, spune despre German Design Award: “Sarcina principală a Consiliului de Design German a fost întotdeauna de a promova și de a susține designul și talentul. Avem deosebita plăcere să pregătim terenul pentru tinerii designeri care intră pe piața forței de muncă, ajutându-i să stabilească contacte cu personalități de marcă din sectoarele de design și de afaceri. ”

Articol de Klara Papuc

 

Sursa foto – German Design Council

https://www.german-design-award.com

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!