EvenimenteGrupul Weinig, la Ligna 2019

Marele furnizor de tehnologie pentru prelucrarea lemnului masiv și al panourilor s-a prezentat la Hanovra cu mărci precum Weinig și Holz-Her, pe o suprafață expozițională de peste 5.000 de metri pătrați.
Intarzia & Castor04.07.2019546 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/3D_Still_Conturex_CC_Artis-weinig.jpg

 

Sub mottoul GÂNDEȘTE WEINIG, Grupul Weinig le-a prezentat vizitatorilor de la târg peste 55 de utilaje și sisteme în acțiune, în Hala 27. În urma rezultatelor excelente obținute la ediția din 2017, la LIGNA 2019 s-a preconizat o nouă creștere.

Weinig s-a bazat în primul rând pe gama sa completă pentru industrie și pentru comerț. În domeniul prelucrării lemnului masiv, atenția s-a îndreptat asupra tehnologiilor inovatoare, cu beneficii importante pentru clienți. Elementul comun în cadrul întregului portofoliu a fost reprezentat de soluțiile modulare, cu o eficiență maximă pentru loturi de orice dimensiuni. Principala tendință în ceea ce privește digitalizarea s-a axat pe soluțiile orientate către cerere, care sunt legate în permanență de stadiul de dezvoltare al companiilor.  O caracteristică esențială a aspectului târgului a foat reprezentată de competența sistemelor. Sub titulatura conceptelor de mașini integrate, a fost prezentat un sistem complex, cu componente interconectate  aproape pe tot parcursul lanțului valoric. O gamă largă de mașini independente, cu concepte de operare inteligente și cu interfețe la standardul Weinig 4.0 digital a completat prezentarea Weinig. De asemenea, au fost prezentate instrumente software pentru fiecare etapă a procesului, de la profilare până la ambalare. Din gama sa cuprinzătoare de servicii, Weinig a dedicat la LIGNA 2019 mult spațiu Serviciului Weinig LifeTime și unității de inginerie Weinig Concept.

 

 

 

Noul centru pentru ferestre Conturex Artis pentru micile ateliere

Weinig și-a extins seria Conturex CNC cu un centru compact. Conturex Artis oferă toate elementele de interes ale acestei tehnologii de succes, la care se adaugă o inovație de ultimă oră.

Scopul noii soluții eficace de bază, Conturex Artis, este acela de a menține și de îmbunătăți competitivitatea micilor ateliere, într-un mediu aflat într-o schimbare rapidă. Având capacitatea începând de la șapte unități de ferestre pe schimb, mașina este poziționată sub mașina de bază anterioară, Conturex Compact, care s-a bucurat de foarte multă apreciere pe plan global. Din punct de vedere tehnologic, Artis are toate caracteristicile care au asigurat succesul atât de mare al seriei CNC actuale. De asemenea, mașina îi oferă utilizatorului opțiuni nelimitate în ceea ce privește sistemele pentru ferestre. Conturex Artis este prevăzut cu un arbore principal cu 4 axe, însă, la cerere, se poate adăuga un arbore suplimentar. În configurația standard, mașina este concepută pentru lungimi cuprinse între 175 și 3.500 mm, putând prelucra piese de până la 4.500 mm, dacă este necesar. Magazia pentru unelte, cu o lungime a mandrinei de 290 de mm și cu un suport pentru unelte cu 50 de locuri, oferă o capacitate suficientă pentru prelucrarea extrem de flexibilă și de economică a comenzilor. Una dintre caracteristicile prin care se remarcă Artis este masa PowerGrip RePos, cu sistem de fixare ușoară. Procesul de refixare, în curs de brevetare, face posibilă prinderea variabilă a pieselor și deplasarea automată a pieselor de prelucrat în  mașină. Piesele de prelucrat rămân fixate pe toată durata procesului de fabricație, atingându-se astfel precizie maximă. Pentru situațiile în care este necesară o fixare mai complexă, RePos easy permite prinderea cu cleme rabatabile. Procesul este bun în special pentru profilurile subțiri și pentru noile sisteme arhitecturale. În ansamblu, micile ateliere beneficiază de flexibilitate maximă la utilizarea RePos easy.

 

Citiți articolul complet în revista Intarzia 257/2019 și abonați-vă aici

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!