EvenimenteHelsinki Design Award 2019

În luna septembrie 2019 va avea loc decernarea premiilor Helsinki Design Awards 2019. Pentru a răsplăti activitatea celor mai buni designeri, companii sau comunități din domeniul amenajărilor de interior, va fi organizată o gală în cadrul evenimentului Helsinki Design Week.
intarzia21.08.2019775 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/08/2018_design5-1.jpg

 

 

Helsinki Design Week 2019 are ca temă principală Learning Climate, punându-se accentul pe sustenabilitate dar și pe crearea și promovarea unor soluții de protecție a mediului înconjurător. Juriul acestui eveniment este format din profesioniști ai domeniului precum Kaisu Savola, Jussi Impiö, Aleksi Kuokka dar și din fondatorul și directorul Helsinki Design Week Kari Korkman.

 

Lucrările finaliștilor vor fi prezentate în cadrul evenimentului Helsinki Design Week, beneficiind de un spațiu de expunere situat la etajul întâi al expoziției, ușor accesibil vizitatorilor pe toată perioada evenimentului.

 

Pasionații de design și vizitatorii târgului sunt invitați astfel să își exprime părerea cu privire la proiectele înscrise în competiție, votându-și favoritul. Finalistul care va obține cel mai mare număr de voturi din partea publicului va fi răsplătit cu premiul Audience Choice.

 

Juriul evenimentului este format din personalități de marcă precum Kaisu Savola, istoric și curator în domeniul designului, ale cărui cercetări se bazează pe studiul modalității în care designul a fost utilizat ca o unealtă sau resursă pentru crearea unei societăți mai sustenabile și echilibrate din punct de vedere social.

 

Jussi Impiö, Senior Expert în probleme de strategii privitoare la schimbările climatice face parte de asemenea din juriul evenimentului. Acesta deține o experiență considerabilă în domeniul designului industrial dar și studii antropologice.

 

Kari Korkman este Fondator și Director al Helsinki Design Week și președinte al rețelei World Design Weeks. Activitatea acestuia s-a remarcat în principal în domeniul promovării designului finlandez și activării unei culturi urbane.

 

Aleksi Kuokka, Chief Designer este specialist în experiență integrată de brand dar și comunicări vizuale și concept creation. Yrjö Sotamaa este președinte și profesor în cadrul Universității de Artă și Design Helsinki. Suvi Saloniemi deține o experiență extensivă în calitate de curator șef în cadrul Design Museum Helsinki, în special în ceea ce privește designul scandinav.

 

Mai multe informații despre eveniment sunt disponibile la adresa:
https://www.helsinkidesignweek.com

Sursa fotografii – Helsinki Design Awards 2018 _ Credit Joonas Brandt

 

Articol de Klara Papuc

intarzia

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!