DesigntrendIdei creative de reutilizare a uşilor vechi

Imaginaţia nu are limite când vorbim despre aranjamente interioare sau exterioare! Uneori reciclăm și refolosim obiecte vechi pentru a le da un rol nou în gospodărie, cu toate că ele au puterea să trezească nostalgii şi amintiri din trecut.
Intarzia & Castor07.11.201888311 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/11/asztal_3_diynetwork.com_.jpg

Deşeurile au un impact negativ asupra mediului, iar obţinerea unui produs nou dintr-un material reciclat va reduce energia necesară pentru realizarea lui din resurse naturale. Astfel, economisim bani în timp ce protejăm mediul înconjurător. Un obiect care a fost uzat prea mult, devenind astfel inutilizabil pentru scopul inițial, poate căpăta noi întrebuinţări, oferind locuinţei sau grădinei un plus de stil şi de originalitate.

În acest articol vom discuta despre cum puteţi decora o încăpere în mod practic, cu ajutorul unei uşi vechi din lemn de care nu mai aveţi nevoie. Poate fi integrată în living sau hol, în bucătărie, pe terase sau chiar în dormitor.

 

www.pinterest.com

Dacă spaţiul vă permite, profitaţi de pereţii de pe hol şi amenajaţi un cuier practic care va avea un impact deosebit în holul casei.Va fi perfectă ca suport pentru haine. Se poate completa cu o bancă, care oferă loc şi pentru pantofi, păstrând ordinea la intrare. Sau noua piesă de mobilier obţinută din uşă, poate fi susţinută de o măsuţă cu o oglindă și astfel va conferi o atmosferă clasică în locuinţă.

www.pinterest.com

 

O uşă veche poate să devină cu uşurinţă decoraţiune interioară. O uşă care este împărţită în mai multe pătrate de sticlă, poate să fie transformată în suport de poze – un loc perfect pentru un album de familie cu amintirile preferate. Sau uşa poate servi ca organizator pentru activităţi zilnice ori un suport practic pentru mesaje motivaţionale, oferind o modalitate creativă de amenajare a unui birou de lucru de acasă.

 

www.pinterest.com

 

www.pinterest.com

 

Apelaţi la o uşă veche de care nu mai aveţi nevoie pentru a fi utilizată ca spaţiu de depozitare pentru cărţile preferate şi diferite decoraţiuni. Se pot aşeza cu succes etajere în interiorul uşii.

www.pinterest.com

 

O uşă poate să fie un element decorativ original şi dacă nu are nicio funcţie, doar completează cromatic o cameră simplă. Pentru un efect vizual încântător, se poate lipi orice tip de imprimeu sau se poate picta ceva artistic direct pe uşă.

www.furnishburnish.com

 

Cu ceva modificări se poate face şi oglindă dintr-o uşă veche din lemn. Mai întâi trebuie scoase balamalele uşii, iar apoi se poate reîmprospăta cu un strop de culoare, în interiorul ramei fiind necesar să fie lipită o oglindă. Sprijinită de un perete, cu siguranţă va avea un efect impresionant.

www.pinterest.com

 

O uşă veche completată cu patru picioruşe rezultă o măsuţă nouă, care poate fi integrată în bucătărie, în living sau pe terasă. Dacă este acoperită cu sticlă, poate fi curăţată mai uşor.

www.pinterest.com

 

Se poate realiza punct de interes în dormitor, din uşă veche transformată în tăblie de pat. Trebuie îndepărtată clanța, broasca şi balamalele uşii, de recomandat să fie şlefuită, vopsită, după care se poate ataşa direct de pat sau lipi pe un perete, în faţa patului respectiv. Pentru a se integra cromatic, se poate completa cu tapet sau autocolante decorative.

www.renovat.ro

 

Uşile vechi pot fi utilizate şi în grădină, ca porți sau gang-uri învelite cu plante sau flori.

 

www.empressofdirt.net

 

Şi în final, vă prezentăm Pavilionul Circular creat de Biroul de arhitectură Encore Heureux din Paris, a cărui exterior a fost finisat cu 180 de uşi din lemn masiv luate de la diverse şantiere. A primit acest nume, pentru a atrage atenţia asupra circuitului materiei prime şi importanţei pe care o are procesul de reciclare. Spaţiul a fost folosit pentru a găzdui expoziţii, conferinţe, întâlniri şi ateliere, toate gratuite şi destinate publicului larg. Finisajele interioare, obiectele de mobilier și corpurile de iluminat au fost achiziționate de la centrele de reciclare din Paris şi de la stocurile de corpuri de iluminat public. Pavilionul, cu o suprafaţă de 70 mp, a fost amplasat în centrul Parisului, la Hotel de Ville, în perioada în care a avut loc conferinţa COP21 pentru schimbările climatice, după care a fost reasamblat în sectorul 15 pentru a fi folosit de către o asociaţie de sport.

 

www.mnn.com

 

Aşadar, aveţi la dispoziţie câteva idei practice de reutilizare a uşilor vechi. Vă recomandăm să nu vă grăbiţi să le aruncaţi, deoarece pot fi folosite în atâtea moduri. Vă dorim spor la creativitate!

ing. Ketesdi Enikő

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!