DesignIndividualizarea, principala dorință a clienților din industria mobilei

În prezent, s-ar părea că se pune un accent deosebit pe individualizarea sau personalizarea pieselor de mobilier pe care le folosim în amenajarea locuințelor.
Intarzia & Castor26.07.2019477 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/art-chairs-color.jpg

Această tendință a fost remarcată de cei mai importanți producători din industria mobilei, iar modalitatea prin care aceștia s-au adaptat cerințelor pieței a făcut diferența între un business de succes sau unul pe cale de dispariție.

Atunci când se referă la acest fenomen, producătorii din industria mobilei vorbesc despre emanciparea consumatorului, care devine astfel mult mai conștient cu privire la opțiunile pe care le are, mult mai conectat cu tehnologia și posibilitățile pe care aceasta le oferă dar și dornic de a personaliza spațiul în care locuiește sau își desfășoară activitatea.

Adaptarea la noile tendințe, cheia succesului pentru fabricanții de mobilier

În ziua de astăzi, ne dorim să putem adapta și ajusta tot ceea ce ne înconjoară, indiferent că vorbim despre o piesă de mobilier pe care ne pregătim să o achiziționăm sau un alt produs sau chiar serviciu. Pentru a căpăta un avans în fața competitorilor, cei mai mulți producători încearcă să își atragă clienții oferindu-le posibilitatea de a-și alege opțiunile, dotările sau caracteristicile produsului pe care îl comercializează. Acest lucru nu este mai puțin adevărat în cazul producătorilor din industria mobilei.


Pentru a rămâne competitivi și a căpăta un avantaj, aceștia trebuie să adapteze la cerințele pieței, să investească permanent în tehnologie dar să rămână în același timp conectați la dorințele și așteptările clienților.
Fabricarea personalizată, esențială pentru dezvoltarea produsului perfect

În industria mobilei, atunci când ne referim la produsul perfect ne referim atât la calitățile produsului, materialele folosite cât și la costul acestuia. În ziua de astăzi, tehnologia existentă ne permite să putem simula 3D piesele de mobilier pe care dorim să le achiziționăm, astfel încât produsul final să se încadreze perfect în amenajarea spațiului dorit. Această modalitate de a fabrica mobilier personalizat permite realizarea unor importante economii, ca urmare a faptului că vor intra în producție numai acele piese de mobilier comandate și personalizate de clienți. Se reduc astfel costurile cu unitățile de producție, cu spațiile de depozitare dar și cu personalul angajat.

Pe de altă parte însă, această tendință spre individualizare impune necesitatea realizării unor investiții importante în tehnologie, aparatură dar și în pregătirea personalului.

Tendința spre indiviualizare, provocare sau oportunitate?

Această tendință spre individualizare reprezintă o provocare dar și o oportunitate în același timp. Provocarea pentru producătorii din industria mobilei constă în necesitatea alinierii la tendințele din domeniu, pentru a putea supraviețui în mediul de afaceri, însă cel mai important este faptul că această tendință reprezintă o oportunitate de a crea noi și noi produse, de a inova și de a ajuta consumatorii sau clienții se transpună într-o piesă de mobilier o idee sau un proiect, aducând la viață simulările tridimensionale și contribuind în egală măsură, alături de clienții interesați de amenajarea locuinței, la crearea unui cămin perfect!

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!