DigitalizareInfluența tehnologiei în amenajarea unui dormitor high-tech

Internetul lucrurilor ( Internet of Things) își face simțită prezența din ce în ce mai mult în viața noastră. În fiecare zi apar noi și noi aplicații și gadgeturi care ne permit să controlăm tehnologia încorporată în propriul nostru cămin.
Intarzia & Castor31.07.2019875 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/07/gadget-google-assistant-google-home.jpg

Și pentru că oricât am dori, dormitorul nu este lipsit de tehnologie, am putea la fel de bine să apelăm la inovațiile din domeniu pentru a asigura un mediu de odihnă cât mai plăcut, atât pentru noi cât și pentru ceilalți membri ai familiei.

Folosirea tehnologiei în amenajarea dormitorului nu mai este de mult o noutate. Aceasta are în principal rolul de a îmbunătăți considerabil calitatea vieții, de a reduce stresul de zi cu zi și de a ne asigura pe cât posibil, un start perfect în fiecare zi.

Care sunt cele mai frecvente tehnologii utilizate în amenajarea dormitorului?

În prezent, există numeroase gadgeturi menite să controleze atmosfera din dormitor. Dacă la început acestea ne ofereau un control limitat, unidirecțional, în prezent avem de-a face cu gadgeturi care ne permit simultan să controlăm temperatura mediului ambiant, gradul de iluminare, dar și aspecte în ceea ce privește analiza tiparelor de somn sau posibilitățile de modificare a acestora.

Primele astfel de dispozitive au permis utilizatorilor realizarea unor setări pentru aprinderea sau stingerea luminii. Trecerea se face însă treptat la multiple opțiuni cu privire la gradul de intensitate luminoasă în funcție de momentul zilei care pot fi setate de utilizatori. Și în ceea ce privește fundalul audio, dispunem în prezent de mai multe variante – putem să adormim ascultând melodiile preferate de pe telefon, din natură sau chiar de pe Internet, dar putem în același timp să setăm muzica pe care o vom auzi la trezire.

Această tehnologie este în prezent folosită pentru a crea obiecte care să realizeze cu succes cât mai multe sarcini – există perne care pot măsura tensiunea arterială, mișcările respiratorii din timpul somnului (pentru a detecta cu exactitate faza de somn în care ne aflăm), dar și dispozitive care pot asigura detectarea și prevenirea sforăitului (prin modificarea poziției saltelei sau vibrații care obligă utilizatorul să își modifice poziția). În plus, aceste dispozitive modifică și atmosfera din dormitor, prin intermediul luminilor LED cu care sunt prevăzute.

Putem seta inclusiv gradul de fermitate al unei astfel de perne high-tech, precum și temperatura acesteia. Imaginația este singura limită în ceea ce privește crearea unor astfel de dispozitive, care vor deveni, pe măsură ce trece timpul, o regulă și nu o excepție în ceea ce privește amenajarea dormitorului!

 

Articol de Klara Papuc

 

Resurse
www.sleepgadgets.io
www.ambista.com

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!