EvenimenteInterviu: Jacky Wielandts nu ratează nicio ediție Etnovember

Stă întotdeauna în primul rând și savurează cu nesaț tot ce se întâmplă la Etnovember. Face asta de 20 de ani!
Intarzia & Castor18.03.2020513 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/03/SPD_4576.jpg

 

Mai mult decât atât, organizează în casa lui, an de an, concerte în beneficiul Mediatecii și se declară îndrăgostit de România. Belgianul Jacky Wielandts a descoperit aici o cu totul altă lume unde se simte acasă, printre prieteni.

Când și cum ați început să vă implicați în Mediatecă, un proiect unic și valoros pentru țara noastră?
Norbert Detaeye este un prieten drag al meu de mai bine de 40 de ani. L-am cunoscut în anii ’70, când cânta ca pianist în Jeggpap New Orleans Jazz Band, orchestra de casă a celebrului Honky Tonk Jazzclub din orașul meu natal, Dendermonde. Când Norbert a început în 1990 să strângă fonduri pentru crearea Mediatecii în Universitatea Transilvania, am început să organizez concerte de casă. Întotdeauna mi-am dorit să vin la Brașov pentru a vizita marele proiect al lui Norbert, dar în fiecare an exista un obstacol. În 1999 m-am întâlnit în casa lui Norbert din Gent cu Marina Cionca, prorector al Universității și directorul Mediatecii. Vorbind cu ea, am simțit nevoia să vin la Brașov, să vizitez Mediateca și să discut cu oamenii care vin aici, pentru a vedea și a simți impactul acestui proiect unic. Asta am făcut în noiembrie 2000, iar restul este istorie.

Interviul complet o veți găsi în revista Intarzia&Castor nr. 263/2020

Alexandra Irimiea

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!