În-atelierInvestiții de anvergură la Szel Mob – Finisarea cea mai importantă valoare adăugată mobilierului

Compania Szel Mob SRL, în ultimii doi ani, s-a remarcat printre cei mai importanți producători de mobilier din România, cu o investiție semnificativă în valoare totală de 2 milioane de euro implementată, în 3 tranșe, pentru dezvoltarea propriei linii de producție.
Intarzia & Castor07.01.201955976 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/01/Gabor_munkakozbe.jpg

Compania, mulțumită noii tehnologii achiziționate prin proiectele de finanțare obținute și ale investițiilor făcute în sistemul de organizare ERP și echipamente de producție performante, realizează o producție de 400.000 euro/lună reușind să se afirme pe piață. Într-un procent de 91%, produsele sunt vândute în străinătate cu precădere în Franța, Germania, Belgia, Rusia, Izrael și Italia. Vânzările către piața internă, în prezent reprezintă un procentaj mic dar este în creștere cu 3% datorită webshopului lansat anul trecut. Pe lângă producție în mici serii, execută producție de mobilier personalizat la comanda clientului.

Echipa de redacție a revistei Intarzia, vizitând fabrica de producție din Cristuru Secuiesc, a realizat un interviu, în exclusivitate, cu patronul și directorul companiei, dl. Szel Gabor:

  • 1. În ultimii doi ani ați reușit să atrageți sume importante pentru realizare de investiții. Care sunt proiectele de finanțare la care ați aplicat, ce sume ați reușit să atrageți și cu ce scop?

Anul trecut am făcut o investiție de aproape 500.000 de euro, am construit o hală de depozitare și am achiziționat trei echipamente de producție moderne. Anul acesta derulăm un program de finanțare regional în valoare de 6.772.299 lei (din care 3.302.016, nerambursabil), cu ajutorul căruia ne dorim creșterea capacității de producție.

  • 3. În ce măsură aveți automatizată linia de producție la ora actuală?

În ciuda faptului că fabricile de mobilier masiv – unde se lucrează mult manual, sunt mai greu de automatizat, am reușit să automatizăm producția noastră într-un procent de 60%. Prin această ultimă finanțare, după ce toate echipamentele vor fi implementate, vom ajunge la o automatizare a fabricii noastre la 80%.

Vă invităm să parcurgeți imagini realizate la fabrica Szel Mob, și să citiți interviul complet cu directorul fabricii Szel Mob, domnul Szel Gabor, în revista Intarzia&Castor numărul 1/2019. Puteți solicita abonament, aici!

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!