Edu-profLa noi, în România, nu se pune niciun accent pe lemn

Emil Baciu vrea să le arate studenților, liceenilor, dar și profesioniștilor, inginerilor proiectanți din societăți private că există un program prin care pot proiecta mai rapid, mai ușor.
Intarzia & Castor24.10.20191797 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/10/Emil-Baciu-filagorie-2.jpg

 

Emil Baciu bate țara-n lung și-n lat, ca trainer Cadwork. El vrea să le arate studenților, liceenilor, dar și profesioniștilor, inginerilor proiectanți din societăți private că există un program prin care pot proiecta mai rapid, mai ușor. Mobilă. Case din lemn. Lucrări de anvergură. Când se va termina misiunea lui?

Adelina Barna are 22 de ani și este o proaspăt licențiată a Facultății de Ingineria Lemnului de la Brașov, promoția 2019. Planul ei era să se angajeze într-o fabrică de mobilă, în producție, dar iată că primul job este ca… inginer proiectant. Un coleg de-al ei i-a spus despre o oportunitate la Fragetico din Câmpina (Prahova), producător de case din lemn. A fost cam sceptică la început, dar văzând că toată vara nu primește niciun răspuns de la societățile la care și-a depus CV, a acceptat o discuție.

adelina-barna

„Am fost deschisă și i-am spus despre programele în care am proiectat. Habar nu aveam de Cadwork, dar știam că în Solidworks ar fi prea complicat. Mi-era frică că voi veni și că voi proiecta anevoios. Dar programul Cadwork m-a convins să vreau să proiectez”, spune ea cu entuziasm. Și asta după nici o săptămână întreagă de la angajare. Adelina și colegul ei de facultate, Andrei, sunt acum colegi și de muncă. Împreună participă la un training de bază cu Emil Baciu despre Cadwork, chiar în societatea în care lucrează. „Într-o săptămână n-am învățat franceza, o cerință a jobului meu, dar am învățat Cadwork”, mărturisește tânăra. Care sunt primele impresii după ce a lucrat cu programul? „Este fantastic! Am reușit să facem o cabană în trei-patru ore, iar la facultate îmi lua o săptămână, două. Am rămas impresionată și mi-a plăcut și mai mult proiectarea”, adaugă Adelina.

cadwork

„Lucrez de două luni și firma asta m-a surprins prin programul în care proiectează. Nu auzisem deloc de el. Am folosit AutoCad, SolidWorks și Top Solid, dar acest program îți ușurează ție munca, ca inginer. Poți da o cerere de ofertă, cu tot cu preț, în două-trei ore! Înainte ar fi durat de la o zi în sus, în funcție de proiect”, completează și Andrei Robert Bondu, colegul Adelinei. Este bucuros că a reușit să-și găsească un job imediat după terminarea facultății, în urma unui anunț pe care l-a găsit la avizier. „Povestea mea chiar nu mă așteptam să fie așa. Încă din facultate, domnul Valentin Iancu (n.r. – proprietarul firmei Fragetico Câmpina) își căuta un inginer și a dat un anunț. M-a văzut, m-a plăcut și m-a angajat chiar înainte să-mi dau licența. A fost la momentul potrivit”, spune tânărul. Și el este încântat că are ocazia să lucreze cu un program modern de proiectare.

cadwork

 

Articol de Alexandra Irimiea

 

Citiți articolul complet în revista Intarzia&Castor nr. 260/2019,
sau solicitați abonament: https://www.intarzia.ro/cumpara-pachet/

“Emil Baciu bate țara-n lung și-n lat, ca trainer Cadwork. El vrea să le arate studenților, liceenilor, dar și profesioniștilor, inginerilor proiectanți din societăți private că există un program prin care pot proiecta mai rapid, mai ușor”

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!