DesignLemnul apreciat în stilul scandinav

Amenajarea în stil scandinav reprezintă încă una dintre cele mai apreciate modalități de amenajare a locuinței, în special atunci când vorbim de spații restrânse, cu suprafețe vitrate reduse.
Intarzia & Castor26.06.2019314 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/06/apartment-books-chair.jpg

 

 

În cazul în care vă gândiți să vă redecorați garsoniera sau apartamentul, acest stil de amenajare este deosebit de potrivit. Acest lucru nu înseamnă că puteți folosi stilul scandinav pentru a amenaja doar locuințe de dimensiuni reduse, ci doar că acestea se pretează cel mai bine, având în vedere faptul că a fost gândit în special pentru astfel de spații.

Caracteristicile stilului scandinav

Stilul scandinav reflectă modalitatea în care amenajarea de interior s-a adaptat condițiilor nordice de trai. Temperaturile scăzute, cantitatea redusă de lumină pe o perioadă destul de lungă din an au făcut ca acest stil de amenajare să încerce să aducă laolaltă membrii aceleiași comunități și să creeze un nucleu bine închegat. Atunci când vorbim de stilul scandinav vorbim în primul rând de interioare care trebuie să inspire căldură dar și calm.

Culorile folosite vor fi întotdeauna deschise, luminoase, pentru a putea compensa lipsa luminii naturale. Culorile deschise sunt preferate atât în ceea ce privește decorarea suprafețelor cum ar fi pereți sau podele, cât și pentru realizarea mobilierului. Atunci când o zonă sau suprafață se dorește a fi scoasă din anonimat, se folosesc de obicei accente de culoare.

Materiale naturale si accente de culoare

Stilul scandinav folosește în principal materialele naturale. Senzația de calm și căldură poate proveni numai de la astfel de materiale, atent selecționate și îmbinate pentru a crea piese deosebite în culori diafane.

Lemnul ocupă un loc de cinste în acest tip de amenajări. Indiferent că este folosit pentru decorarea podelelor, a pereților și chiar pentru a scoate în evidență porțiuni din tavan, lemnul reprezintă o caracteristică esențială a acestui stil de amenajare.

De obicei, cele mai frecvent întâlnite esențe sunt cele de mesteacăn, molid sau pin. Acestea sunt preferate ca urmare o coloritului specific, dar și a disponibilității acestei resurse în zonă.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!