DesignLemnul, material esențial în amenajarea de tip scandinav

Lemnul este folosit atât pentru realizarea și decorarea podelelor, a pereților, a mobilierului dar și pentru realizarea surselor de iluminat, a decorațiunilor si a accesoriilor folosite în stilul scandinav.
Intarzia & Castor28.06.2019397 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/06/architecture.jpg

Suprafețele de lemn au de obicei forme geometrice de bază, având un stil mai degrabă minimalist. Optica luminii joacă un rol important, astfel încât suprafețele din lemn sunt lăsate într-o formă cât mai naturală în ceea ce privește coloritul dar și designul.

 

Esențele de lemn diferite crează atmosphere diferite

Cele mai frecvent folosite esențe de lemn sunt cele de mesteacăn, molid și pin. Culorile sunt de obicei deschise, luminoase, preferându-se în acest tip de amenajare ca suprafețele să fie lăsate cât mai naturale în ceea ce privește coloritul. Eventualele mici defecte nu au decât rolul de a spori farmecul unor piese de mobilier, care capătă astfel personalitate și originalitate.

 

Culoarea podelei, factor determinant în crearea impresiei de spațiu

 

De obicei, culoarea podelei va fi deschisă, în tonuri de alb, de gri sau crem. În anumite situații, se poate folosi podeaua din lemn de culoare închisă, pentru a scoate în evidență anumite zone sau piese de mobilier. Atunci când lemnul este folosit pentru placarea suprafețelor, se pot folosi culori diferite pentru acompartimenta spațiul și pentru a delimita zone cu funcționalități distincte.

 

Lumina naturală versus lumină artificială

 

Stilul scandinav este caracterizat de trei aspecte principale – funcționalitate, simplitate și frumusețe. Tot ceea ce este natural capătă întâietate, în special în spațiile restrânse care devin astfel deosebit de cochete, inspirând calm și relaxare. Optica luminii trebuie luată în calcul atunci când alegem finisajele, culorile dar și caracteristicile acestora.

 

Corpurile de iluminat realizate din lemn sau care imită aspectul lemnului sunt deosebit de apreciate, aducând un plus de căldură în interiorul locuinței. Și dacă interiorul acestora este colorat într-o nuanță vibrantă, cum ar fi galben electrizant, întreaga atmosferă prinde viață, recreând la interior lumina solară, cu beneficiile ei.

 

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!