DesignLemnul, un material versatil pentru amenajările de interior în stil modern

Lemnul este un material care poate fi folosit cu succes în amenajarea de interior, indiferent de stilul pe care ne hotărâm să îl abordăm. De cele mai multe ori, lemnul masiv este sinonim cu amenajările în stil clasic.
Intarzia & Castor07.06.2019205 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/06/architecture-bar-coffee.jpg

În cazul în care ne dorim să folosim lemnul, dar suntem și adepții unui design mai modern, s-ar putea să întâmpinăm dificultăți în alegerea unor piese de mobilier din lemn care să se încadreze perfect într-un astfel de cadru.

 

Metalul și lemnul, ingredientele de bază pentru stilul industrial, masculin

Stilul industrial este potrivit atât pentru amenajările de spații rezidențiale dar și comerciale. Combinația dintre metal și lemn capătă valențe nemaiîntâlnite, putând surprinde prin căldura materialului natural dar și duritatea inspirată de metal. În stilul industrial, piesele de mobilier sunt alese cu grijă, atât în ceea ce privește funcționalitatea, materialele folosite dar mai ales designul.


Combinația între metal și lemn este construită pe principiul contrariilor din natură. Acestea se atrag, creând piese de mobilier surprinzătoare, cu valențe diferite, o lume a contrastelor și contradicțiilor.

Pereți statement
Lemnul poate fi folosit cu succes și pentru realizarea unor pereți statement. Aceștia pot pune în valoare o încăpere aparent lipsită de personalitate, cu un minim de materiale necesare. Opțiunile pe care le avem la îndemână sunt multiple – putem folosi fie lemn sub formă de lambriuri, panouri sau bucăți de lemn reciclat, căruia i se vor oferi noi întrebuințări(upcycling). Puteți folosi de exemplu tăblii de pat cu un design mai deosebit, blaturi de masă sau orice alt lemn de calitate.

 


Spații comerciale sau rezidențiale?

Combinația lemn-metal este potrivită atât pentru amenajarea locuinței dar și a spațiilor comerciale. Spațiile comerciale decorate în acest fel capătă un plus de eleganță și rafinament, creând accente moderne care vor să scoată în evidență anumite zone, sau câteodată întreaga atmosferă. Și dacă vă gândiți la faptul că de obicei lemnul contribuie la obținerea unor piese de mobilier cu un look retro, este cazul să vă reconsiderați poziția.


Lemnul, combinat cu metal poate să creeze piese cu un look extrem de sofisticat, astfel încât veți ajunge să vă întrebați cum de nu ați folosit această combinație până acum?

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!

Înscrie-te la newsletter INTARZIA

Completează mai jos.