Produse-de-topLESTA – Roboți de vopsire ATEX cu autoînvățare, de la Romservice

Compania Lesta este un producător de roboți industriali, dedicați aplicațiilor de vopsire. Important este faptul că precizia de mișcare în vopsitorie este măsurată în milimetri și nu în microni. Aceasta permite eliminarea multor componente „de precizie“ la fabricarea unui robot dedicat vopsirii.
Intarzia & Castor15.01.20192926 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/01/carusel-2.jpg

Compania Lesta este un producător de roboți industriali, dedicați aplicațiilor de vopsire. Important este faptul că precizia de mișcare în vopsitorie este măsurată în milimetri și nu în microni. Aceasta permite eliminarea multor componente „de precizie“ la fabricarea unui robot dedicat vopsirii.

Pornind de la această cerință, brațul robotului Lesta este o unitate pur mecanică, controlată de 6 motoare identice, poziționate la baza acestuia. Lipsa componentelor electrice și a senzorilor sau a encoderelor de pe brațul robotului,
simplifică certificarea ATEX a acestuia, având ca rezultat și reducerea drastică a necesarului de piese de schimb, asigurând astfel o fiabilitate de invidiat cât și o întreținere simplă a acestui robot de vopsire.

Pornind de la principiul „piesa care nu este pe aparat, nu se strică“, Lesta propune variante și soluții adaptate pentru atelierele mici dar și pentru pentru firmele mari care activează în industria lemnului. Roboții Lesta se pretează
foarte bine atât la serii scurte de producție cât și la serii mari, repetitive.

Softul dezvoltat de către Lesta permite prin funcția de auto-învățare, programarea fiecărei secvențe prin simpla simulare a procedeului de vopsire. Pe brațul robotului se montează un joystick care este de fapt un mâner de manevrare similar pistolului de vopsire. Acest mâner are un buton tip „trăgaci“ care poate comanda pornirea și oprirea jetului de vopsea, dar și alte două butoane ce pot comanda rotirea piesei pe masa de vopsire sau rotirea caruselului. Folosind acest joystick, vopsitorul poate „duce“ după el brațul robotului și poate vopsi piesa pe carusel.
Când piesa este gata, dacă rezultatul este cel dorit, se apasă butonul de memorare și robotul va putea repeta această secvență cu aceeași precizie de fiecare dată. Suplimentar, se poate achiziționa un modul de programare avansată,
care va permite ajustarea programelor realizate prin auto-învățare dar și programarea punct cu punct, respectiv alipirea mai multor programe într-o secvență de vopsire continuă.

Această flexibilitate deosebită în programare face robotul Lesta unic pe piață, fiind alegerea perfectă pentru ateliere mici, dar și pentru firme mari, ambele confruntându-se cu lipsa tot mai acută a personalului calificat în domeniul
vopsitoriei, dar și cu lipsa programatorilor sau a IT-iștilor specializați în manipularea roboților industriali.
Robotul Lesta este certificat ATEX II și poate lucra atât cu vopsea pe bază de apă cât și cu cea pe bază de solvent.

Acest robot, dar și alte echipamente și accesorii dedicate finisării suprafețlor din lemn și metal, găsiți la distribuitorul autorizat Romservice SRL, din Brașov.

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!