DesignLimite estompate: legăturile dintre zonele locuințelor devin tot mai strânse

Locuințele experimentale, precum Das Haus de la Imm Cologne 2020, demonstrează că zonele din cadrul locuințelor au legături tot mai strânse. Conceptele de încăperi cu spații continue devin tot mai importante.
Intarzia & Castor29.01.2020474 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2020/01/open-style-kitchen.jpg

 

Spații de zi, de dormit, de baie și de gătit, atât în exterior, cât și în interior – dacă până acum mediul locuinței era împărțit în zone individuale, acestea încep să emane unele din altele. Încăperile care înainte aveau un caracter pur funcțional, precum bucătăria și baia, se leagă tot mai mult de alte încăperi.

Granițele dintre spațiile interioare și cele exterioare se dizolvă. Mobilierul tapițat, covoarele și alte elemente de amenajări, care se găseau până acum doar în interior, transformă acum terasa sau balconul într-o a doua sufragerie.

Soluții pentru zonele deschise de locuit
Dar care sunt implicațiile contopirii tot mai pronunțate a zonelor de locuit pentru domeniul amenajărilor? Care sunt cerințele în materie de mobilier și de componente? Tot mai mulți producători de sisteme pentru încăperi, de mobilier sau de componente au analizat această tendință și dezvoltă produse pentru spații deschise în cadrul locuințelor. Acestea răspund cererii tot mai mari în materie de proiectare și de funcționalitate prin concepte sistematice și printr-un înalt grad de flexibilitate.

open-style
Decoruri și suprafețe pentru o proiectare fluidă a încăperilor © Sonae Arauco

Amenajări potrivit principiului modular
Astfel, de exemplu, sistemele actuale de proiectare pot fi folosite oriunde. Acestea respectă principiul unui proiect deschis. Datorită unei optici consecvente, peretele sau elementele de depozitare devin potrivite pentru diferite zone ale locuinței. În prezent, se pot alcătui sisteme modulare de mobilier în funcție de necesitățile personale. Asemenea unui modul, pot fi combinate diferite elemente, indiferent de scopul încăperii.

Selecție cu un înalt grad de flexibilitate
În același timp, crește și varietatea opțiunilor de amenajare. Mobilierul poate fi configurat și adaptat în mod individual la mediu, în ceea ce privește culoarea sau materialul. Este disponibilă în acest sens o gamă largă de decoruri și de suprafețe, acestea putând fi combinate într-o mulțime de moduri. Datorită rezistenței noilor materiale, utilizarea acestora este la fel de posibilă atât în interior, cât și în aer liber. Noutățile tehnologice, precum sistemele inteligente de sunet și de lumini, sprijină proiectarea flexibilă a încăperilor.

 

Sursă: ambista.com

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!