ExpowoodLive pe Facebook cu un vizitator entuziasmat al târgului Expowood

La finalul primei zile a târgului Expowood ne-am întâlnit cu Daniel Jolta, un tânăr antreprenor care a venit din Oradea special pentru evenimentul nostru!
Intarzia & Castor17.05.20191058 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/05/Daniel-Jolta-site.jpg

 

Tânărul are la dispoziție 33.000 de euro pentru care vrea să facă cele mai bune achiziții de utilaje pentru un atelier de tâmplărie pe care-l va inaugura în toamnă.

Daniel, bine ai venit la Expowood! Într-un interviu anterior ne-ai spus că abia aștepți să ne vizitezi. Ai găsit la târgul nostru ce aveai nevoie?

Mă bucur să particip la acest târg! Este un eveniment reușit și îmi pare bine că am venit din Oradea până aici, chiar dacă a fost un drum destul de lung. Ce mi-a plăcut foarte mult a fost partea de ateliere, le-am ascultat cu plăcere.

Deci ai participat la toate evenimentele noastre?

La 80% dintre tematicile care m-au interesat. Unele au fost pentru firme mai mari, așa că mi-am petrecut timpul respectiv discutând cu potențialii colaboratori și furnizori pentru achiziția de utilaje. Dar subiectele au fost interesante și utile, mai ales cele despre posibilități noi de accesare de fonduri. Pentru noi, cei care suntem la început de drum și vrem să deschidem un atelier, orice ban în plus e un beneficiu și atunci încercăm să exploatăm toate resursele și posibilitățile pe care le avem.

Cum a fost acest proces pentru tine? Când ai aplicat, câți bani ai câștigat?

Am început în toamna anului trecut, prin septembrie-octombrie, în cadrul unui program Start-Up Plus, administrat de Transilvania Start-Up. A fost foarte OK pentru ca a creat condițiile să te dezvolți ca viitor antreprenor, participând la cursuri de antreprenoriat și oferind consultanță. Acum suntem în faza de mentorat, în care ne cizelăm planul de afaceri și suntem atenți pe ce ne cheltuim banii, cum îi cheltuim. Proiectul l-am scris noi înșine, nu am apelat la consultanți. În acest fel am mai redus niște costuri, și am căpătat o siguranță în implementarea lui pentru că știm exact despre ce e vorba. În noiembrie am depus proiectul, iar în decembrie-ianuarie am aflat că m-am calificat pentru o etapă finală. Aceasta a avut loc la Cluj și a constat într-un pitch: ne-am susținut proiectul printr-o prezentare Power-Point, dar și verbal, într-un termen scurt, de 5 minute. M-am dus pregătit cu mostre, cu mese prototip, îmbrăcat ca un tâmplar, am încercat să câștig cât mai multe puncte prin orice mijloace. Dintre cei 96 câți am fost în finală, 46 au luat finanțare. Proiectul meu e în valoare de 33.000 de euro, iar acum, la Expowood am avut ocazia de a plasa anumite cereri. Am și primit oferte, iar mâine mai am discuții cu potențiali furnizori.

La ce standuri ai fost?

În primul rând la Wood IQ, unde am avut o discuție foarte productivă cu domnul Dan Pruteanu. Vedem mai departe cum decurg lucrurile. Fiind un atelier la început de drum îmi permit utilajele de bază, nu mă orientez încă pe CNC-uri pentru că nu am ce face acum cu ele. Caut un circular, o freză, abric grosime panglică, să văd cât pot să maximizez suma pe care o am ca să obțin un raport calitate-preț cât mai bun. Am primit sfaturi de la ei, dacă vreau combinată sau nu, care sunt avantajele și dezavantajele. Am venit cu anumite idei în cap, dar e posibil să plec cu altele, așa că mă ajută foarte mult că am contact personal cu furnizorii pentru că altfel negociezi cu ei față în față, altfel discuți și ai o relație mult mai apropiată decât prin e-mailuri sau telefoane. Am mai fost la Festool pentru că mă interesează sculele de acolo. Băieții au fost foarte amabili, mi-au explicat ce mă interesa, am mai vizitat standul Abrazive, am mai văzut niște prese de mână. Atât am apucat astăzi, pentru că în mare parte am participat la ateliere.

Citiți articolul complet în revista Intarzia 05/2019 și abonați-vă aici 

Puteți urmări acest interviu și în format video, pe pagina de Facebook a târgului, https://www.facebook.com/expowood.ro/ sau pe canalul nostru de youtube, Expowood Brașov.

Articol de  Alexandra Irimiea

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!