DesigntrendLocuri de şedere confortabile şi sănătoase

De la fiecare piesă de mobilier din jurul nostru, dependenţi de funcţia ei, avem aşteptări fundamentale: să aibă structura stabilă, să fie uşor de utilizat şi să fie adaptabilă în spaţiu şi la restul mobilierului.
Intarzia & Castor12.12.20181759 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2018/12/C.jpg

Toate tipurile de mobilă pentru şedere, pe care le folosim, sunt realizate de designeri care efectuează serioase studii ergonomice. La început, la realizarea unui mobilier, au luat în considerare numai scopul lui, dar ȋn prezent este important şi aspectul. Aşa a apărut  o nouă disciplină, ergonomia, care ajută ca piesele mobilier proiectate să fie confortabile, stabile şi să ajute la păstrarea sănătăţii.

La cumpărarea unui scaun, a unui fotoliu sau a unei canapele, fiecare utilizator trebuie să ştie că trebuie luate în considerare mai multe aspecte chiar şi la cele mai simple piese.

Cele mai bune scaune de bucătărie sunt acelea al căror şezut şi spătar sunt înclinate uşor, astfel ca stomacul în timpul mesei să nu fie împins. Confortul este mărit dacă atât şezutul cât şi spătarul sunt tapiţate. Vorbim despre sufragerie, deci este necesar ca tapiţeria să fie uşor de curăţat. Trebuie avută în vedere şi legătura dintre masă şi scaun, astfel încât să fie destul spaţiu sub masă pentru picioare în caz de ridicare sau şedere confortabilă. La scaunele de bar, sunt necesare suporturi pentru spate şi pentru picioare. Culoarea şi aspectul depind de gustul personal şi de posibilităţile financiare.

www.jysk.hu

 

Importanţa scaunelor de birou în locuinţă a crescut direct proporţional cu schimbările obiceiurilor de comunicare. Tot mai mulţi oameni îşi petrec din ce ȋn ce mai mult timp stând în faţa calculatorului de acasă. Ar fi ideal ca alegerea scaunelor de birou profesionale să se bazeze pe câteva caracteristici: să fie rulabile, reglabile pe înălţime, să aibă sprijin pentru braţe, iar spătarul să urmărească coloana. Tapiţeria poate să fie din material textil sau din piele. Scaunul reglat în mod corespunzător este potrivit pentru munca de birou pe termen lung şi ajută la prevenirea problemelor de sănătate.

Au apărut foarte multe noutăţi şi, deşi aceste scaune speciale nu sunt ieftine, merită sacrificiul. Sunt, de exemplu, scaune cu tehnologie Glide Tech care permit, în funcţie de greutatea utilizatorului, ajusatrea automată a şezutului simultan cu modificarea unghiului spătarului; modele  Cat Back, scaune la care spătarul urmăreşte mişcarea coloanei; cele cu tehnologia Air Shape conţin bule de aer, reglabile, care au funcţia de suport pentru coloană; scaune cu sistem de aerisire în cazul în care se transpiră pe scaun; sunt şi scaune la care adâncimea şezutului este adaptabilă lungimii coapsei şi, automat, greutăţii corpului.

www.vanhomy.com

 

De la fotoliu şi canapele avem cu totul altfel de aşteptări. Le utilizăm pentru  a citi, pentru a sta la televizor, pentru a primi vizitatori şi, de aceea, trebuie să asigure relaxarea şi confortul. Şi la aceste piese trebuie luate în considerare înălţimea şi adâncimea şezutului, unghiul spătarului, înălţimea sprijinului pentru braţe. Aspectul în sine nu este suficient, este important ca piesa de mobilier să fie şi confortabilă. Înainte de cumpărare trebuie încercată.

www.fishprop.com

 

Special pentru citit,  soluţia ideală ar fi aşezarea unui fotoliu ȋntr-un un loc mai retras din living, ȋntr-o zonă privată, liniştită. Există fotoliul de citit care este confortabil şi care are în plus şi spaţiu de depozitat de cărţile.

www.bookaholic.ro

 

 

www.moblesguillen.blogspot.ro

 

Fotoliul ultramodern modPod Egg Chair poate fi piesa preferată a fiecărei locuinţe moderne. Este foarte confortabil, are difuzoare şi mp3 player încorporate. Opţional, poate fi adăugat şi un suport pentru picioare, care poate fi ales dintr-o gamă largă de culori. Este perfect pentru relaxare sau citire.

www.iidudu.com

 

Puteţi să vă bucuraţi de un masaj confortabil acasă sau la birou, cu fotoliile de masaj, prin care se poate atenua tensiunea musculară şi crea un sentiment de bunăstare şi relaxare.

www.massagechairreviewer.com

 

Sunt multe lucruri pe care le putem face pentru păstrarea sănătăţii, dacă alegem cu precauţie mobilele pentru şedere. Inovatorii în domeniul mobilei depun mult efort în cercetare. Studiază succesiuni de mişcări ale utilizatorilor, mişcări musculare, tipuri de forme umane ca să servească sănătăţii, pe lângă aspect. Deci asiguraţi-vă că pentru fiecare există mobilierul de şedere ideal. Merită să-l căutaţi!

ing. Ketesdi Enikő

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!