EcologicMobilierul sustenabil, ultima tendință în materie de amenajări interioare

Interesul tot mai crescut al consumatorilor față de protecția mediului înconjurător poate fi remarcat în majoritatea industriilor la ora actuală, prin urmare nici industria mobilei nu face excepție de la această regulă.
Intarzia & Castor17.09.20191845 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/09/kep-OK.jpg

 

Tot mai mulți consumatori devin interesați de măsurile de protecție a mediului în ceea ce privește consumul, dar și de responsabilitatea socială asociată acestui consum.

În ceea ce privește industria mobilei, producătorii sunt nevoiți să se adapteze noilor cerințe ale pieței, atât pentru a crește valoarea brandului și pentru a-și fideliza clienții, cât și  pentru a se bucura de avantaje precum reducerea costurilor de producție, o amprentă scăzută de Carbon, folosirea celor mai noi tehnologii dar și eficiență sporită a activității.

La ora actuală, consumatorii sunt din ce în ce mai interesați de protecția mediului înconjurător, atitudine care se reflectă în alegerea companiilor care adoptă strategii în acest sens.

Procesele sustenabile de producție, atât din punct de vedere al echipamentului folosit, al flotei de transport, al reducerii consumului sau reziduurilor rezultate, dar și din punct de vedere al materialelor utilizate reprezintă aspecte esențiale care trebuie luate în considerare de orice business care se dorește a fi sustenabil.

Pentru consumatori, alegerea mobilierului sustenabil prezintă numeroase avantaje, cel mai evident fiind acela că se pot achiziționa piese de mobilier noi, extrem de rezistente dar în același timp sustenabile și atractive din punct de vederea al stilului.

Cele mai recente studii efectuate evidențiază o grijă crescândă a consumatorilor față de protecția mediului înconjurător, dar și un interes sporit față de modalitățile de a promova un consum sustenabil. Prin urmare, studiile efectuate au scos în evidență faptul că, atunci când sunt interesați de achiziționarea unor noi piese de mobilier, consumatorii se îndreaptă de obicei către companii cu o bogată activitate în domeniul responsabilității sociale și protecției mediului.

Astfel, pentru a-și asigura o bază de clienți fideli dar și o dezvoltare sustenabilă pe termen lung, producătorii din industria mobilei se orientează către cele mai noi tehnologii pe care le pot utiliza în procesele de producție, către materiale sustenabile, folosirea unor cantități mai reduse de substanțe chimice precum adezivi sau lacuri și vopsele (preferând de această dată lacuri și vopsele pe bază de apă), dar și către înnoirea periodică a flotei de transport (pentru a asigura reducerea nivelului de emisii în atmosferă), către surse de iluminat eficiente din punct de vedere energetic și mult mai prietenoase cu mediul, capabile împreună să asigure scăderea costurilor de producție, obținerea unor produse de calitate net superioară dar și creșterea valorii brandului și imaginii acestuia pe piață.

 

Articol de Klara Papuc

 

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!