EvenimenteMobila Expo 2019 din perspectiva Simex, unul dintre principalii producători de mobilă clasică din România

Brandul Simex este un brand cu rădăcini puternice în Transilvania, care datează încă din anul 1947. Acest an a fost caracterizat de faptul că industria locală era dominată și reprezentată de trei secții de mobilă.
Intarzia & Castor17.04.20191157 min
https://www.intarzia.ro/wp-content/uploads/2019/04/Sufrageria-Cristina.jpg

 

Brandul Simex este un brand cu rădăcini puternice în Transilvania, care datează încă din anul 1947. Acest an a fost caracterizat de faptul că industria locală era dominată și reprezentată de trei secții de mobilă.

În anul 1986, cele trei capacități de producție au fost relocate într-o fabrică nouă, pe o suprafață de 7 ha, pe un teren din cadrul IPL Zalău. După anul 1990, fabrica s-a separat și a primit, prin hotărâre de Guvern numele de Simex. Acesta a fost debutul unei evoluții spectaculoase, al unuia dintre cele mai cunoscute branduri din industria mobilei din România.

Simex și-a consolidat poziția pe piață în anul 2000, cand a investit în cinci fabrici care produceau mobilă clasică pentru piața estică. După criza din anii 2008, fiecare fabrică a căpătat independența juridică, modificându-se structura de acționariat.

Evenimentul Mobilă Expo 2019

Recent, Simex a participat la evenimentul Mobilă Expo 2019, desfășurat la București. Prezența la această expoziție de mobilă este considerată de reprezentanții companiei drept una necesară pentru a relaționa cu piața și a-i înțelege nevoile. De altfel, Simex încearcă să fie prezent la toate târgurile de profil, anul acesta având în plan 10 apariții la astfel de evenimente, atât la nivel național cât și internațional.

“Ne mândrim cu generații de profesioniști în domeniu, avem o zestre de forță de muncă calificată, cu caracter și dorință de a continua în acest domeniu. Mobila produsă de acești meșteri este unică, personalizată prin mâna artizanului”, menționează Dl. Dumitru Blaga.

Mobilă clasică și modernă marca Simex

Simex a expus ambele categorii de mobilier, atât mobilă clasică cât și modernă. La mobila clasică, un succes deosebit a fost obținut de dormitorul Carina, un dormitor lansat special la Mobilă Expo. Dormitorul a fost proiectat și gândit după cerințele pieței.

Astfel, în cadrul expoziției, brandul Simex a înregistrat un succes deosebit în fața publicului, succes materializat prin vânzări chiar din expoziție, dar și prin comenzi online, după terminarea expoziției.

 

Simex, participare la târguri naționale și internaționale

În ultima perioadă, Simex a participat la toate manifestările de profil din industria mobilei. Anul trecut, reprezentanții companiei au fost prezenți la patru târguri internaționale și la patru târguri naționale.

În completarea anului în curs, Simex va fi prezent la Salonul de Mobilă de la Sibiu, la Salone del Mobile Milano, la ICFF NEW YORK, la Târgul Internațional de Mobilă București și la MebExpo Moscova.

“Se spune că ceea ce o generație vede ca un lux, următoarea consideră că e o necesitate – Anthony Crosland ”, este deviza după care se ghidează Simex. Adaptând la domeniul de activitate, “Calitatea nu este scumpă, iar clienții Simex știu lucrul acesta!”, a afirmat, în încheiere, Dl. Dumitru Blaga, Director General.

Articol de Klara Papuc

Intarzia & Castor

Lasa un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Site în construcție

www.intarzia.ro este sub rebranduire, această pagină fiind o versiune de prezentare, motiv pentru care dacă întâmpinați dificultăți sau întâlniți nereguli, vom aprecia sesizările și sugestiile voastre.

Vă mulțumim pentru înțelegere și cooperare!